Menu

Training gericht op afronden

In de voorbereiding op de wedstrijd tegen FC Twente aanstaande zondag, moesten de Ajacieden vooral het afronden op doel oefenen. Met name de keepers hadden het daarmee zwaar, zij zagen in hoog tempo de ballen om hun oren vliegen.

In de zonnige kou begon de training met oefenvormen waar de bal in kleine ruimtes in hoog tempo moest rondgaan. Eerst mocht de bal nog twee keer aangeraakt worden, daarna slechts een keer.

Rafael van der Vaart, liesblessure, Zlatan Ibrahimovic, herstellende van een lieoperatie, de jarige Jari Litmanen, kuitblessure en Bogdan Lobont, die ook last heeft van zijn kuit, waren niet aanwezig op het veld. Anthony Obodai en Steven Pienaar deden alles met de groep mee. John O'Brien en Tom de Mul trainden met z'n twee√ęn apart van de groep.

Het grootste gedeelte van de training werd echter gewijd aan het afronden. De twee groepen kregen elk een keeper toegewezen en togen naar een kant van het veld. Eerst moest uit de loop worden afgevuurd op het doel. Omdat de groep van Ronald Koeman in de eerste ronde geen enkele keer doel trof, moest het hele stel, zonder Maarten Stekelenburg die ze allemaal tegenhield, voor straf een sprintje trekken naar de middenlijn. Het hielp, want vanaf toen werd er veelvuldig raak geschoten.

Aan de andere kant had Sander Boschker het eveneens zwaar. In hoog tempo probeerden de Ajacieden de keeper te vermoeien. Maar alles wat Boschker tegenhield, vierde hij met uitbundig geschreeuw, zodat iedereen, inclusief de omstanders, het konden horen.

Tot slot van de training werden penalty's genomen. Ook voor deze ronde gold: iedereen die niet scoorde moest een sprintje trekken en het vervolgens nog eens proberen. Ruud Krol probeerde de doelman aan te sporen. ,,Als Sander ze allemaal laat gaan, moet-ie zelf sprinten,,Oei, nu krijgen we de tijger'', riep hij toen Yakubu klaarstond voor zijn strafschop. ,,Dat kan een mooi gevecht worden. Is de tijger te verslaan?'' Yakubu stuurde de keeper naar de verkeerde hoek en bespaarde zichzelf het sprintje. ,,Yannis moet je naar Griekenland laten lopen'', vond Krol. Maar ook de spits trof doel. Toch was het Boschker zelf die het meest triomfantelijk van het veld afliep. Zdenek Grygera wist hem tot twee keer toe niet te passeren. En ook de derde keer, terwijl de rest van de groep al aan het uitlopen was, stuitte de Tsjech op de doelman. De schaterlach van Boschker was vast op de Toekomst nog te horen.