Menu

Training in kleine ruimte

Terwijl de meeste Ajacieden zich buiten Amsterdam richten op de komende kwalificatiewedstrijden van woensdagavond, waren er negen bij de ArenA bezig met een training in de kleine ruimte.

Het groepje van negen werd ingedeeld in drie kleine teams van drie. Onder leiding van Ruud Krol werd vooral het voetballen op kleine stukjes van het veld geoefend. Eerst deden alle drie teams een grote rondo, waarin voornamlijk 'wit' en 'rood' de lummel waren en dus de positie in het midden afwisselden.

Daarna werden twee kleine doeltjes tegenover elkaar gezet en speelden twee teams een kort partijtje. Het derde team keek toe aan de zijlijn. De partijtjes waren slechts van korte duur en toch moest er gescoord worden. Net als in een tafelvoetbalspel lagen op elk doeltje al vijf ballen klaar, zodat er na een doelpunt meteen doorgespeeld kon worden. Tom Soetaers maakte het meest opvallende doelpunt. Niet vanwege de schoonheid, maar omdat, toen hij hard in het doeltje schoot, alle vijf ballen tegelijk van het dakje vielen.