Menu
Training in teken van AZ en Haïti

Training in teken van AZ en Haïti

De training van Ajax stond donderdagochtend in het teken van AZ en Haïti. Tijdens de oefensessie ging de focus volledig op Ajax’ komende tegenstander, na afloop namen de Ajacieden tijd voor het televisieprogramma ‘Hart voor Haïti’.

Op een koud, maar sinds kort gelukkig weer sneeuwvrij trainingsveld prepareert Ajax zich deze donderdagochtend voor de competitiewedstrijd tegen AZ. Zondag komt de landskampioen naar de ArenA.

Het linkerveld is het domein van 19 Ajacieden, onder wie Hyun Jun Suk, en de keepers Maarten Stekelenburg en Jeroen Verhoeven. De mat aan de rechterzijde is deze ochtend volledig het domein van Marko Pantelic. De Serviër traint, met bal, apart van de groep. Hij is herstellende van de hamstringblessure die hij tijdens het trainingskamp in Portugal opliep. Het liefst meldt hij zich zo snel mogelijk ook weer op het linkerveld. Wanneer dat gaat gebeuren, is echter nog de vraag.

Aan de einde van de training wacht Hans Kraay junior de Ajacieden op. Onder andere Demy de Zeeuw, Vurnon Anita en Ajax-trainer Martin Jol beantwoorden vragen over de aardbeving in Haïti. Anita heeft met enkele voetbalcollega’s - onder wie Ryan Babel - plannen voor een rapnummer voor Haïti, zo laat hij voor de camera weten. Wat de andere spelers en trainer Jol in petto hebben, zie je donderdagavond in het programma ‘Hart voor Haïti’, dat vanaf 22.00 uur - direct na de gezamenlijke televisie-uitzending - op SBS6 wordt uitgezonden.

Foto's: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl

Marko Pantelic trainde los van de groep met de bal. Marko Pantelic trainde los van de groep met de bal.
Hyun Jun Suk traint deze week met de A-selectie mee. Hyun Jun Suk traint deze week met de A-selectie mee.
Jan Vertonghen schiet op het doel van Stekelenburg. Jan Vertonghen schiet op het doel van Stekelenburg.
Hans Kraay junior in gesprek met Ajacied Demy de Zeeuw. Hans Kraay junior in gesprek met Ajacied Demy de Zeeuw.
Martin Jol voor de camera van het programma 'Hart voor Haïti' Martin Jol voor de camera van het programma 'Hart voor Haïti'