Menu

Training in teken van de duels

De training van vrijdagochtend stond in het teken van de duels. In kleine partijtjes werd vaak de directe tegenstander opgezocht en de laatste oefening bestond uit een-op-een-duels met afronden op doel.

Maxwell had zich ook weer bij de selectie gevoegd. De Braziliaan speelde afgelopen week twee oefenwedstrijden met het Olympische elftal van zijn geboorteland tegen Corinthians en Santos. Beide wedstrijden werden gewonnen en Maxwell keerde juist op tijd voor het competitietreffen met Heerenveen aanstaande zondag terug naar zijn club. John O'Brien, nog altijd geplaagd door zijn achillespees, deed de hele training met de groep mee. Ook Jari Litmanen trainde weer met de groep mee. Jelle van Damme, blessure aan zijn linkerenkel, en Wesley Sonck, last van zijn rug, hielden zich op het andere trainingsveld met een apart programma bezig.

Die training bestond net als woensdag uit verschillende partijvormen. De groep werd opgedeeld in drie teams van vijf spelers en een keeper. Twee teams namen het tegen elkaar op, de winnaar mocht de volgende ronde uitrusten.

De training werd afgesloten met een serie een-op-een-duels. Twee keepers in twee doelen en twee teams achter de achterlijnen. Een speler per team kwam in het veld en moest eerst zijn tegenstander voorbij om vervolgens te scoren. Het minipartijtje was pas over als een van de keepers was gepasseerd, of als de bal over de achter- of zijlijn ging. Zo was iedereen een keer verdediger en aanvaller. Omdat er niet altijd meteen werd gescoord, liep de training wat uit, en mochten de Ajacieden pas tegen half een de kleedkamers opzoeken.

Bogdan Lobont stond een verrassing te wachten. Enkele leraren van zijn vroegere school in Roemeniƫ stonden hem langs de kant van het veld op te wachten. En braaf beantwoordde de keeper, net als vroeger, alle vragen die hem werden gesteld.