Menu
Training in teken van Heracles

Training in teken van Heracles

Slechts twee dagen in totaal hadden de Ajacieden om zich voor te bereiden op het duel met Heracles Almelo. Na de uitlooptraining van zondag werd de maandagtraining - en dus laatste oefensessie - gebruikt om spelvormen door te nemen.

Jeffrey Sarpong werkt zijn loopoefening af. Jeffrey Sarpong werkt zijn loopoefening af.

Herstel- en conditietrainer René Wormhoudt ontfermde zich over de warming-up. De Ajacieden mochten flink aan de slag op het door de assistent uitgezette kleine parcours. Niet alleen werden de spelers op die manier conditioneel op de proef gesteld, maar ook hun looppatronen werden bijgespijkerd. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst voor een rondo. Eyong Enoh en Daley Blind deden gezamelijk hun eigen loopoefeningen. Zij werden daarbij nauwlettend in de gaten gehouden door de fysio's Jos Kortekaas en Frank van Deursen. De wedstrijd tegen Heracles Almelo komt voor de twee Ajacieden nog te vroeg.
Na de loopoefening werden verschillende spelsituaties nog eens doorgenomen. Daarbij nam de waarschijnlijke basiself voor het duel met de Tukkers het op tegen de reserves waarbij ook Rob Witschge en Dennis Gentenaar als veldspelers in actie kwamen. Het spel werd door Marco van Basten meer dan eens stilgelegd om bepaalde spelsituaties nog eens door te nemen en de goede óf foute keuzes te bespreken.
Leonardo komt tijdens de rondo te laat om te bal af te pakken. Leonardo komt tijdens de rondo te laat om te bal af te pakken.

Na enige tijd verkasten de aanval en de reserves richting het andere veld om daar Kenneth Vermeer onder vuur te nemen middels verschillende afrondingsoefeningen. Terwijl de doelman onder luid gejuich meer dan eens de bal uit zijn doel moest vissen, ging de 'basis' verder met tactische oefeningen op een half veld. Essentieel daarbij was de opbouw via keeper Maarten Stekelenburg en centrale verdediger Jan Vertonghen.
Op het moment dat de meeste Ajacieden de spullen verzamelden en richting de Amsterdam ArenA liepen, verschenen Ismaïl Aissati, Mitchell Donald en Aras Özbiliz op het trainingsveld. Het drietal is druk bezig om weer geheel fit te raken na uiteenlopende blessures. Onder leiding van fysiotherapeut Pim van Dord ondergingen zij oefeningen met en zonder de bal.
Net als vorige week trainen Eyong Enoh en Daley Blind nog apart van de groep. Het duo wordt gadegeslagen door de fysiotherapeuten Jos Kortekaas en Frank van Deursen. Net als vorige week trainen Eyong Enoh en Daley Blind nog apart van de groep. Het duo wordt gadegeslagen door de fysiotherapeuten Jos Kortekaas en Frank van Deursen.
Aandachtig toeschouwer bij de training waren Jim en Ryan Mc Gough. Vader Mc Gough is voorzitter van de Ajax Fanclub in de Verenigde Staten. De jarige Oleguer voorziet de Amerikanen van een handtekening. Aandachtig toeschouwer bij de training waren Jim en Ryan Mc Gough. Vader Mc Gough is voorzitter van de Ajax Fanclub in de Verenigde Staten. De jarige Oleguer voorziet de Amerikanen van een handtekening.