Menu

Training in teken van hooghouden

De zes fitte Ajacieden die donderdagochtend het trainingsveld opkwamen, kregen een training voorgeschoteld die vooral ging om het hooghouden van de bal.

Na de warming-up scheidden de keepers zich van de spelers. Onder toeziend oog van Koeman en onder leiding van Krol, werden de spelers in twee 'groepen' ingedeeld. Een criterium was snel gevonden: jong - Boukhari en Mendes da Silva - tegen oud - Witschge en Bergdølmo.

De eerste oefening was voetvolley. Wie het eerste bij de elf punten was, had gewonnen. Het eerste potje wonnen de oudjes met glans. Het tweede gaven ze na een voorpsprong van 10-8 uit handen. ,,Mooi teruggekomen, jonkies!", complimenteerde Krol 'team jong'.

'Team oud' moest als eerste de hoge voorzetten geven bij de tweede oefening. Degene die aannam mocht de bal niet laten stuiteren, maar moest hem hoog onder controle krijgen en dan afmaken op goal. Timmer werd bij de oudjes ingedeeld en moest daarom Boukhari en Mendes het scoren beletten. Hij deed dat met verve. Witschge en Bergdølmo wonnen deze ronde met enig verschil.

De derde oefening bestond uit een partijtje, twee tegen twee, met keepers. Ook hier stond het na twee potjes, 1-1. De beslissende partij werd gewonnen door de jonkies, met 3-0.

Als vierde en laatste oefening moest ieder, behalve de keepers, drie penalty's nemen. Deze ronde eindigde onbeslist, want alle twaalf strafschoppen troffen doel.

Na afloop van de training werd Fred Schijffers nog even in het zonnetje gezet. De vrijwilliger die onder andere zorgt dat de ballen op de juiste plaats liggen, vierde zijn vijftigste verjaardag. Ronald Koeman overhandigde namens de technische staf een cadeau.

Rond het middaguur verlieten de Ajacieden het veld. De selectie van Ronald Koeman mag de komende dagen genieten van de lentezon, want pas maandag moet iedereen zich weer melden.