Menu

Training in teken van RBC

De training van vrijdagochtend stond volledig in het teken van de competitiewedsrijd tegen RBC zaterdagavond in Roosendaal. De groep was echter verre van compleet. In de partij moest keeperstrainer Wil Coort meedoen om twee teams van negen vol te krijgen.

Hatem Trabelsi verscheen op het veld en trainde voluit mee. In Roozendaal kan hij ook meedoen. De Tunesiër kreeg afgelopen week vrij van Ronald Koeman. Trabelsi zegde de vriendschappelijke interland met Tunesië af, zodat hij zich kon richten op Ajax. Steven Pienaar kreeg van Koeman ook een weekje vrij en vertoeft op dit moment nog in Zuid-Afrika.

Tomás Galásek, John O'Brien, Sander Boschker, Anthony Obodai, Yakubu en Jari Litmanen zijn nog geblesseerd en lieten zich niet zien op het veld. Cedric van der Gun, Nourdin Boukhari en Johnny Heitinga spelen vrijdagavond met Jong Ajax een vriendschappelijk duel tegen de Verenigde Arabische Emiraten.

Daarom kon Koeman in de partij slechts met twee teams van negen spelers oefenen. Wil Coort completeerde het team zonder de hessen om een gelijk aantal te krijgen. Na elk doelpunt riep Koeman het team met de hesjes bij elkaar voor een kleine bespreking. Krol deed hetzelfde met de reserves. Tevens werden op die momenten enkele hesjes verwisseld: Victor Sikora voor Wamberto, Petri Pasanen voor Zdenek Grygera, en Nigel de Jong wisselde met Zlatan Ibrahimovic.