Menu
Training: jonge gasten uit Voorburg

Training: jonge gasten uit Voorburg

De selectiespelers van Ajax genoten maandag van een vrije dag. Dinsdagmorgen meldden de spelers zich weer op de Toekomst, waar een uitgebreide oefensessie werd afgewerkt. De training was open voor publiek. Zoals gewoonlijk kwamen er veel Ajax-supporters op af.

Een vader met twee jongetjes, gehuld in een Ajax-shirt en een bijpassende pet, vraagt waar het eerste elftal gaat trainen. De beveiliger wijst naar het kunstgrasveld. ,,Eerst hier en later op het andere veld’’, zegt hij al wijzend naar het achterste veld. De training op de dinsdagochtend is open voor publiek. Zoals gewoonlijk komen er veel mensen op af: van oma’s met kleinkinderen tot een grote groep kinderen van een kinderopvang uit Voorburg.

De zestien kinderen van kinderopvang B4KIDS uit Voorburg zijn naar Amsterdam gereisd voor de training van de Ajacieden. Samen met medewerkers Andy en Michael bekijken zij de oefensessie. ,,Het is nu vakantie bij ons’’, zegt Michael, terwijl hij de training volgt. ,,In de vakanties plannen we meestal uitjes voor de kinderen. Donderdag gaan we bijvoorbeeld naar de training van ADO Den Haag.’’ Als het merendeel van de kinderen bibbert van de kou en heel stil begint te worden, zegt Michael: ,,Zullen we naar binnen om even op te warmen?’’ Een verlossing voor de kinderen, want uit alle monden klinkt een luide ‘ja!’

De spelers druppelen een voor een het veld op. De spelers druppelen een voor een het veld op.

Terwijl de bezoekers uit Voorburg in de kantine van de Toekomst opwarmen, vervolgen de spelers de training. De oefensessie begon met de welbekende piepjestest als warming-up. Ook Nicolás Lodeiro was weer van de partij. De Uruguayaanse aanvaller is van zijn voetblessure hersteld en traint sinds vorige week weer met de groep mee.

Het elftal van Frank de Boer traint in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Aanstaande donderdag neemt de club uit de Jupiler League het in de halve finale op tegen de Amsterdammers. Beiden teams strijden om een plek in de finale van het bekertoernooi. Als Ajax zich plaatst voor de finale, zou het de 23e keer in de clubhistorie zijn. Vorig seizoen veroverde Ajax de KNVB Beker voor de achttiende keer nadat Feyenoord over twee duels werd verslagen.

Foto's en tekst: Ajax.nl

De Ajacieden startten de training met de piepjestest. De Ajacieden startten de training met de piepjestest.
Eyong Enoh focust zich op de conditietest. Eyong Enoh focust zich op de conditietest.

Kom naar Ajax - RKC Waalwijk!