Menu
Training: klein positiespel

Training: klein positiespel

De Ajacieden trainden woensdag op een zonovergoten de Toekomst. Het grootste gedeelte van de Ajax-training stond in het teken van kleine positiespelen.

Enkele spelers trainden apart van de grote groep. Gregory van der Wiel trainde gedeeltelijk apart met fysiotherapeut Jos Kortekaas. Ook de van blessure herstellende Rasmus Lindgren (kniekwetsuur) revalideerde met een fysio, Pim van Dord. Maarten Stekelenburg (duimblessure) trainde apart van de overige keepers en keeperstrainer Carlo l’Ami.

De rest van het elftal van trainer Frank de Boer speelde voornamelijk kleine positiespelen. Een positiespel waarbij, in de eerste ronde, twee aanvallers tegen twee verdedigers speelden. De aanvallers moesten de verdedigers voorbij lopen om te scoren. De spelers in de achterhoede hadden de opdracht om de bal af te pakken en te passen. Het was een oogstrelend tafereel waarbij punten als snelheid, inzicht en omschakeling onmisbaar waren. Want hoe snel kan een aanvaller bijvoorbeeeld handelen als hij in het bezit komt van de bal?

Sunday Oliseh, die deze week bij Ajax is om zijn trainerscursus af te ronden, aanschouwde het spel vanaf de rand van het trainingsveld. Af en toe volgde een krabbel op zijn aantekeningenblok. ,,That’s it my man, good!’’, zei hij na een fraaie actie van Eyong Enoh. Behalve Oliseh waren ook de coachende woorden van Kenneth Vermeer luid en duidelijk te horen. ,,Benen dicht, benen dicht, linkerbeen, juist!’’ Na afloop van de lange oefensessie bleef een gedeelte van de spelers achter om wat te oefenen op afstandsschoten en andere schietoefeningen op doel.

De Ajacieden trainen in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Excelsior. Het duel met de Rotterdammers begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Voor deze wedstrijd zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Foto's en tekst: Ajax.nl

Bestel hier je kaarten

De drie trainers bekijken de verrichtingen van de Ajacieden. De drie trainers bekijken de verrichtingen van de Ajacieden.
Dario Cvitanich in een duel met Eyong Enoh. Dario Cvitanich in een duel met Eyong Enoh.
Vurnon Anita kijkt geconcentreerd naar Nicolai Boilesen. Vurnon Anita kijkt geconcentreerd naar Nicolai Boilesen.
'Vliegende keep' Marco Bizot. 'Vliegende keep' Marco Bizot.
Mounir El Hamdaoui probeert Eyong Enoh voorbij te lopen. Mounir El Hamdaoui probeert Eyong Enoh voorbij te lopen.