Menu
Training met gevarieerde duelvormen

Training met gevarieerde duelvormen

De Ajacieden trainden woensdag weer op vertrouwde grond. Het oude trainingsveld op de Toekomst stond, na een grondige opknapsessie, weer ter beschikking van de A-selectie. Op de fonkelnieuwe en perfect egaal ogende grasmat draaide het vooral om duels.

Er trokken woensdag, op weg naar het competitietreffen met sc Heerenveen, duels in alle soorten en maten voorbij. De vormen en uitvoeringen liepen uiteen. Van persoonlijke lijf-aan-lijf duels tot aan partijen tussen twee (vrijwel) complete elftallen op een groot veld. Als tussenvorm werd onder meer gekozen voor een mini-toernooi waarin vier Ajacieden het opnamen tegen vier collega-selectieleden. De intensiteit lag natuurlijk vooral bij de een tegen een, en de duels met viertallen het allerhoogst. Hoe meer balcontacten, loopacties en duelkracht; hoe intensiever en dus zwaarder de trainingsvorm.

Kolbeinn Sigthórsson gaat het duel aan met Stefano Denswil. Kolbeinn Sigthórsson gaat het duel aan met Stefano Denswil.

Tijdens de grote partij mengde ook Jaap Stam zich in de strijd. De assistent-trainer bewees nog altijd over een zuivere crossbal te beschikken. Om over de onverzettelijkheid van de oud-international – die bij Oranje jarenlang een gevreesd verdedigingsduo vormde met Frank de Boer – maar te zwijgen. Stam bewees daarmee niet alleen qua oefenstof van meerwaarde te kunnen zijn voor de, vooral, verdedigers in de Ajax-selectie. De robuuste trainer leerde zijn pupillen ook binnen de lijnen, in het heetst van een trainingspartij en dus puur in de praktijk, wijze defensielessen.

Donderdag staat de laatste training op het programma voor de uitwedstrijd tegen Heerenveen. Vrijdag zijn de Friezen vanaf 20:00 uur gastheer voor de Ajacieden. Afgelopen seizoen hield Ajax slechts een gelijkspel (2-2) over aan uitwedstrijd tegen de ploeg van Marco van Basten. De Boer en zijn Amsterdammers zullen die prestatie vrijdag zeker willen overtreffen.

Houd ook Ajax TV in de gaten voor een verslag van de woensdagtraining.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Naast Jaap Stam speelde ook Dennis Bergkamp mee in een partijvorm. Naast Jaap Stam speelde ook Dennis Bergkamp mee in een partijvorm.
Lucas Andersen loopt zich vrij, op weg naar nieuw balbezit. Lucas Andersen loopt zich vrij, op weg naar nieuw balbezit.
Christian Eriksen (links) zoekt een afspeelmogelijkheid. Christian Eriksen (links) zoekt een afspeelmogelijkheid.
Lasse Schöne ontpopte zich tijdens de training als voorbereider én afmaker. Lasse Schöne ontpopte zich tijdens de training als voorbereider én afmaker.
Viktor Fischer en Bojan Krkic in een onderonsje tijdens een drinkpauze. Viktor Fischer en Bojan Krkic in een onderonsje tijdens een drinkpauze.
De aanvallers hebben een tel later zichtbaar lol tijdens het pauzemoment. De aanvallers hebben een tel later zichtbaar lol tijdens het pauzemoment.