Menu
Training met vele gezichten

Training met vele gezichten

De ochtendtraining van Ajax begon met regen, werd geteisterd door hagelbuien, maar eindigde met zonneschijn. De Ajacieden speelden (of beter gezegd: spoelden) de kater van het puntenverlies tegen AZ (1-1) maandag van zich af.


Onder toeziend oog van scheidsrechter Rob Witschge (links) passt Rob Wielaert de bal naar een medespeler. De maandagtraining begon met hagelbuien en een oefening waarin op balbezit werd gespeeld. De reserves en tribuneklanten van de dag ervoor gaven alles. De spelers die zondag in actie kwamen liepen kort uit op het trainingsveld.


Mitchell Donald traint alweer enige tijd op volle kracht mee. De middenvelder raakt na zijn langdurige blessure steeds beter in vorm.


Na de inleidende trainingsoefeningen legden de Ajacieden een parcours af. Wie de verschillende behendigheidsoefeningen uiteindelijk het snelste tot een goed resultaat bracht, mocht zich winnaar noemen. Bij een van de oefeningen moest de bal met een stiftje tussen twee doelen worden gebracht. Niet alleen Mitchell Donald had meerdere pogingen nodig...


Ook bij Miralem Sulejmani was het bij deze oefeningen niet altijd meteen raak....


De Ajacied stift hier de bal nét over de doeltjes.


Evander Sno beproeft zijn geluk bij een volgende oefening; de bal van enige afstand op een afgesproken punt in het doel zien te werken. De trainers René Wormhoudt en Carlo l'Ami en toonden zich bij twijfel streng en onvermurwbaar.


Ook Robbert Schilder moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in assistent-trainer John van 't Schip. De oud-speler mocht zich uiteindelijk de winnaar noemen van de parcoursoefeningen.


Na de training poseert trainer Marco van Basten met de mini's van AFC IJburg, de gloednieuwe voetbalclub uit Amsterdam. IJburg is onlangs aangemeld bij de KNVB.


De meivakantie werd door vele supporters aangegrepen voor een bezoekje aan de training van Ajax. De jacht op handtekeningen en foto's werd door velen ingezet. Leonardo poseert hier gewillig met een fan. De volgende gelegenheid om de Ajacieden aan het werk te zien is op woensdag om 11.00 uur. Dinsdag geniet de selectie van een vrije dag.