Menu

Training niet met Franse slag

Met het Europese treffen tegen Auxerre voor de deur moesten de Ajacieden op de dinsdagochtendtraining laten zien dat ze klaar zijn voor de Franse opponent. De spelers oefenden niet met de Franse slag; er werd hard gewerkt.

Zoals dit hele seizoen al het geval is, haakt een keeper af op het moment dat een ander zich weer aan het front meldt. Bogdan Lobont is lichamelijk fit nadat hij een blessure aan zijn vinger had. Prompt raakte Hans Vonk zondag tegen NAC geblesseerd. Maarten Stekelenburg was zijn vervanger en zal dat woensdag tegen Auxerre ook zijn.

Zo heeft Koeman meer wijzigingen door te voeren ten opzichte van zondag. Tomás Galásek, Zdenek Grygera en Wesley Sneijder verschenen net als Vonk nog niet op het veld. Daarentegen is John Heitinga weer beter, mag Rafael van der Vaart weer spelen en Angelos Charisteas juist weer niet, omdat hij al voor Werder Bremen Europees heeft gespeeld. Dat betekent dat Ryan Babel hoogstwaarschijnlijk de diepste spits zal zijn. De trainer oefende in elk geval wel op die manier.

De trainer onderbrak de grote partij veelvuldig. Hij stuurde zijn team bij waar nodig en gaf aanwijzigingen waardoor het woensdagavond goed moet gaan tegen de Fransen. De reserves streden om het hardst mee. Zo hield Filipe Rosales in de tang, Charisteas en Anastasiou maakten het De Jong en Escudé zo lastig mogelijk en Maduro en Emanuelson stopten Babel en Pienaar af. Dat gebeurde dusdanig fanatiek dat de Zuid-Afrikaan een keer door de lucht vloog. Hij verliet vervolgens iets eerder de training.

Nadat het begon te hagelen ging het meerendeel van de spelers verder in een rondo. Een kleiner groepje zette zich aan de vrije trappen. De muur werd erbij gesleept en met precisie poogden de specialisten Stekelenburg te kloppen. Uiteraard greep de trainer zelf de gelegenheid ook even aan om een paar ballen over het muurtje te plaatsen. Maar Stekelenburg had er goed het zicht op.