Menu
Training onder rook Ernst Happel Stadion

Training onder rook Ernst Happel Stadion

Ruim twaalf uur na het laatste fluitsignaal keerde Ajax donderdagochtend terug op de plek waar het een avond eerder een 2-2 gelijkspel tegen Rapid Wien behaalde. Op het sportcomplex van Energie Wien, onder de rook van het Ernst Happel Stadion, trainde Ajax de teleurstelling van zich af. De knop ging echter al snel om richting de return. Daar moet Ajax de play-offs volgende week definitief veiligstellen.

Enkele uren voor de terugvlucht naar Amsterdam meldden de Ajacieden zich om 11:30 uur op het trainingsveld. Vorig seizoen sloot Ajax de uitwedstrijd tegen Dnipro Dnipropetrovsk in Kiev ook af met een uitlooptraining op Oekraïnse bodem. Omdat dit destijds goed was bevallen, koos Frank de Boer in Oostenrijk opnieuw voor uitlooptraining op vreemde bodem.

Na een teammeeting in het hotel volgde een oefensessie van zo’n driekwartier op een zonovergoten voetbalveld naast het Ernst Happel Stadion. De basisspelers deden het ‘the day after’ logischerwijs rustig aan terwijl de reserves een intensiever programma kregen voorgeschoteld. Jasper Cillessen bleef uit voorzorg met de fysiotherapeut in het hotel achter na zijn kuitklachten eerder deze week. Na de training sloten de staf en selectie het verblijf in Wenen met een lunch in het hotel af.

Return

Ajax arriveert donderdag aan het einde van de middag op Schiphol. Vrijdag genieten de spelers van een vrije dag. Vanaf zaterdag staat alles in het teken van de terugwedstrijd tegen Rapid Wien. De nummers 2 van Nederland en Oostenrijk treffen elkaar dinsdagavond om 20:15 uur in de Amsterdam ArenA.

Tekst en foto: Ajax.nl