Menu

Training op alle facetten

Op de een na laatste training voor de topper tegen PSV aanstaande zondag werden alle facetten van het voetbalspel getraind. Het korte spel, passes en doelpogingen kwamen alle aan bod. Alleen Wesley Sonck trainde nog apart.

Net als de dag ervoor werden alle uithoeken van het trainingsveld gebruikt. De groep werd in tweeën gesplitst, de ene oefende onder leiding van Ronald Koeman op de lange pass en het afronden op doel, groep twee meldde zich bij Ruud Krol waar het spel in de kleine ruimte werd getraind.

Alleen Wesley Sonck trainde nog apart. De Belg werd door René Wormhoudt langs pylonnen, tussen pylonnen en over kleine hekjes heen gestuurd om de spieren van de spits sterker te maken.

Fysiotherapeut Frank van Deursen stond langs het veld toe te kijken. Weken lang hielp hij Zdenek Grygera weer fit te worden. Met z'n tweeën zagen ook zij alle hoeken van het veld. Nu is de Tsjech klaar voor de groepstraining en kijkt de fysio toe hoe het zijn 'patient' vergaat. Grygera moet waarschijnlijk nog een aantal groepstrainingen meemaken alvorens hij weer in een wedstrijd aan de slag kan.

Ook Rafael van der Vaart trainde met de groep, maar het leek erop dat ook de vice-captain de topper tegen PSV komend weekend aan zich voorbij moet laten gaan.

Halverwege de training wisselden de groepen van plaats, zodat beide groepen de verschillende onderdelen voor hun kiezen kregen. Na anderhalf uur werd het tijd voor de laatste oefening: het nemen van penalties. Degene die miste moest voor straf naar de middellijn sprinten, degene die raak schoot mocht zich bij Wormhoudt melden voor de cooling-down. De 'missers' moesten opnieuw een penalty nemen, net zo lang tot ook zij raak schoten.