Menu

Training op de Toekomst

De dag na de fantastische overwinning op Roma in de tweede ronde van de Champions League bleven, zoals wel vaker na zo'n wedstrijd, de basisspelers binnen voor de uitlooptraining. De reserves, invallers en spelers van Jong Ajax trotseerden de kou en trainden buiten. Omdat de trainingsvelden voor het stadion waren bevroren, togen de Ajacieden naar het kunstgrasveld op de Toekomst.

Onder leiding van Jan van Halst, Laszlo Jambor was binnen met de overige Ajacieden, liepen de Ajacieden zich gezamenlijk warm. Op het teken van de routinier, 'Ja trainer, we zijn klaar!', verdeelde de groep zich in tweeën. De reserves voegden zich bij Krol voor een pass-oefening, de beloften deden hetzelfde, onder leiding van John van 't Schip.

Jelle van Damme droeg geen muts tijdens de training en hield gedurende de warming-up af en toe zijn handen ter bescherming over zijn oren. Eenmaal warm gelopen hadden de Ajacieden geen last meer van het weer. Van Halst probeerde het nog even zonder muts, maar besloot toch te kiezen voor de gebreide warmte.

In het partijtje speelden de reserves van Krol tegen de beloften van John van 't Schip. Het kwam mooi uit, want beide teams waren met zeven spelers vertegenwoordigd. Stekelenburg keepte aan de ene kant, keeperstrainer Coort stond in het andere doel. Na elke tien minuten wisselden de partijen van helft, de keepers bleven staan.

Halverweg het partijtje ging Kiran Bechan naar de grond. ,,Mijn enkel sloeg dubbel", vertelde hij na afloop. De aanvaller bleef het een tijdje aanzien langs de kant van het veld, maar vertrok toch naar binnen om wat echt ijs op de gevoelige plek te leggen. Van 't Schip nam zijn plaats in het veld over.

Ronald Koeman kreeg bezoek van basketbalcoach Ton Boot. Zij lieten zich het eerste gedeelte van de training niet zien en volgden de verrichtingen op het veld binnen van achter het raam. Pas het laatste kwartier trotseerden ook zij de kou en zochten een plekje achter het doel in het zonnetje.

Tegen half een was het genoeg volgens de trainers en werd al het trainingsmateriaal weer bij elkaar gezocht. De Ajacieden kropen weer bij elkaar in de auto en reden terug naar de Arena voor een afsluitende lunch.