Menu
Training op hoog niveau

Training op hoog niveau

Na een week vol festiviteiten heeft Ajax vrijdag voor het eerst weer op volle scherpte getraind. Tijdens de vorige oefensessies werd tussendoor nog gejubeld, maar daar kregen de spelers ditmaal niet de kans voor.

Vooral het afsluitende partijspel was van een hoog niveau. Niet voor niets balde Viktor Fischer zijn vuisten nadat zijn ploeg op gelijke hoogte was gekomen dankzij Danny Hoesen. Even daarvoor had Christian Eriksen de andere partij op fraaie wijze op voorsprong gebracht. Met de binnenkant van de voet, hoog in de bovenhoek. Ver buiten het bereik van Jasper Cillessen, die zondag in de basis begint bij Ajax.

Een andere speler die aan de aftrap verschijnt is Daley Blind. Zoals gewoonlijk. Hoewel er niks meer op het spel staat zondag in Groningen, wil de linksback gewoon voetballen. ,,Als het aan mij ligt, sta ik erin’’, laat hij na de training weten. De verdediger heeft naar eigen zeggen een prettige week gehad. ,,Vol met goede feestjes’’, zegt hij, waarna er een brede grijns op zijn gezicht verschijnt. Woensdag stond hij voor het eerst weer op het veld. ,,Maar we trainden vooral ontspannen. Het was meer dollen. Vandaag ging het er weer scherp aan toe.’’

Ajacied van het jaar Daley Blind en Talent van het jaar Viktor Fischer in duel met elkaar. Ajacied van het jaar Daley Blind en Talent van het jaar Viktor Fischer in duel met elkaar.

Of hij nog gemotiveerd is voor zondag? ,,Ik denk het wel. Als je op het veld staat, vergeet je dat er niks meer op het spel staat. Dan wil je gewoon winnen.’’ Vorig jaar was het niet anders op de slotdag van de competitie. Toen nam Ajax het op tegen Vitesse, nadat de ploeg enkele dagen daarvoor kampioen was geworden. ,,Ik kan me herinneren dat we aardig speelden en wonnen met 1-3’’, aldus Blind, die mogelijk nog met Jong Oranje het EK in Israel speelt. ,,Het is te hopen dat we dit seizoen ook zo afsluiten, met een goede overwinning.’’


Bekijk het complete interview met Daley Blind straks op Ajax TV.

Tekst: Ajax.nl/Fabian van der Poll
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Kampioen of niet: de laatste wedstrijd tegen FC Groningen wordt ook serieus genomen. Kampioen of niet: de laatste wedstrijd tegen FC Groningen wordt ook serieus genomen.