Menu
Training: scorende keepers

Training: scorende keepers

De Ajax-spelers genoten van een voetbalvrij weekend. Op maandag kreeg het, wegens interlands, uitgedunde elftal van trainer Frank de Boer daarom een uitgebreide oefensessie voorgeschoteld, die uit een scala aan oefeningen bestond.

Op het grote veld trainden de veldspelers onder leiding van de technische staf. Rasmus Lindgren en Mounir El Hamdaoui trainden apart met fysiotherapeut Jos Kortekaas. De drie keepers – Jeroen Verhoeven, Kenneth Vermeer en Ronald Graafland – oefenden een groot deel van de training met keeperstrainer Carlo l’Ami.

,,Kom op Graafie!”, motiveerde l’Ami de doelman. Ook Jeroen Verhoeven verrichtte enkele fraaie reddingen. Bij een harde uithaal van Vermeer dook de behendige keeper richting de bal én redde zeer goed. ,,Zo!’’, riep Verhoeven uit. Maar keepen is zeker niet zijn enige kwaliteit. Nadat Vermeer zijn taken in het doel overnam, mocht Verhoeven 'in de spits'. Zijn eerste schot was meteen een gevaarlijke uithaal. Vermeer bokste de bal nipt weg, maar Graafland kon alsnog vanuit de rebound scoren. Doelpunt! Bij een tekort aan aanvallers heeft Ajax altijd nog multifunctionele voetballers in huis, die top keepen én kunnen scoren.

Foto's en tekst: Ajax.nl

Frank de Boer legt een oefening uit. Frank de Boer legt een oefening uit.
Mounir El Hamdaoui en Rasmus Lindgren trainden apart van de groep. Mounir El Hamdaoui en Rasmus Lindgren trainden apart van de groep.
Siem de Jong (linksboven) vraagt de bal. Siem de Jong (linksboven) vraagt de bal.
Ronald Graafland reikt naar de bal. Ronald Graafland reikt naar de bal.