Menu
Training strijdtoneel van vele duels

Training strijdtoneel van vele duels

De vele Ajacieden die woensdag op de openbare training afkwamen, werden niet teleurgesteld. Onder een stralende zon schotelde trainer Frank de Boer op de Toekomst zijn spelers en de fans een interessante training voor. Alles om zaterdagavond in Breda messcherp aan de start van NAC - Ajax te verschijnen.

Ajax kan de steun van de fans zeker in deze fase van het seizoen goed gebruiken. Zaterdag begint de regerend landskampioen aan een beslissend drieluik in de Eredivisie. In de laatste drie competitieduels moet de koploper de 32ste landstitel in de clubhistorie veiligstellen. NAC is de eerste opponent, waarna een thuisduel met Willem II en een uitwedstrijd tegen FC Groningen volgen. De voorsprong op de naaste belagers Feyenoord en PSV bedraagt vier punten. In Breda kan, kortom, een goede stap worden gezet richting titelprolongatie.

Ryan Babel probeert tijdens een afrondoefening Dennis Bergkamp te omspelen. Ryan Babel probeert tijdens een afrondoefening Dennis Bergkamp te omspelen.

Er werd woensdag uiteraard scherp getraind op de Toekomst. Met Davy Klaassen en Miralem Sulejmani als de twee individueel trainende Ajacieden, was het trainingsveld het strijdtoneel waarop vooral veel lijf-aan-lijf-duels werden uitgevochten. Een team van twee Ajacieden (vaak een middenvelder plus verdediger) werd ook tegenover twee aanvallers gezet. De mix leverde niet zelden sportief vuurwerk op. Met een fraaie treffer van Siem de Jong als hoogtepunt van de training. Er werd niet alleen geduelleerd. Pass- en schietoefeningen waren andere trainingsingrediënten. Het onder vuur nemen van de doelmannen Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen was de gebruikelijke slotoefening. Uiteraard zullen ook de gehandschoende Ajacieden zaterdag klaar zijn voor de laatste drie competitieduels.

Benieuwd naar het hoogstandje van Siem de Jong tijdens de Ajax-training? Houd Ajax TV in de gaten voor de mooie treffer van de Ajax-captain.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Trainer Frank de Boer stoomt zijn Ajacieden klaar voor NAC. Trainer Frank de Boer stoomt zijn Ajacieden klaar voor NAC.
Het was warm tijdens de openbare training. Eriksen en Schöne lessen hun dorst. Het was warm tijdens de openbare training. Eriksen en Schöne lessen hun dorst.
De openbare training trok ook Ajax-fans uit de allerjongste categorie. De openbare training trok ook Ajax-fans uit de allerjongste categorie.
Daley Blind en Frank de Boer bespreken een oefening. Daley Blind en Frank de Boer bespreken een oefening.
Siem de Jong draait weg bij Toby Alderweireld. Siem de Jong draait weg bij Toby Alderweireld.
De trainer en zijn aanvoerder voeren topoverleg. De trainer en zijn aanvoerder voeren topoverleg.
Sommige Ajax-fans waren in vol Ajax-ornaat naar de Toekomst gekomen. Sommige Ajax-fans waren in vol Ajax-ornaat naar de Toekomst gekomen.