Menu
Training toezichthouders Buitenboys

Training toezichthouders Buitenboys

Naar aanleiding van het tragische incident bij sc Buitenboys waarbij grensrechter Richard Nieuwenhuizen om het leven is gekomen heeft de club uit Almere besloten om toezichthouders in te zetten op wedstrijddagen. Donderdagavond hebben het evenemententeam politie Amsterdam en Ajax een training verzorgd voor deze vrijwilligers om hen verder voor te bereiden op hun taak.

Vijftien toezichthouders werden ontvangen in de perskamer van de Amsterdam ArenA alwaar zij door Rob Mooij (voetbal- en evenemententeam van de politie Amsterdam) en Joris de Lange (veiligheidscoördinator van Ajax) welkom werden geheten. Na een korte introductie werd inhoudelijk ingegaan op de oefenstof. Deze bestond uit algemene tips en handreikingen over het opstellen van een veiligheidsbeleid, maar ging verder al snel over op het aanleren van de nodige praktische vaardigheden in het communiceren en het omgaan met agressief gedrag. Hierbij werd theorie afgewisseld met instructievideo's en rollenspelen. Vooral bij de rollenspellen werd naast serieus geoefend uiteraard ook veel gelachen.

De trainingsavond werd afgesloten met een korte rondleiding door het kleedkamergebied en het hoofdgebouw van de ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Er waren in totaal vijftien toezichthouders van Buitenboys aanwezig. Er waren in totaal vijftien toezichthouders van Buitenboys aanwezig.
Het evenemententeam politie Amsterdam en Ajax verzorgden een gezamenlijke training voor de afgevaardigden van Buitenboys. Het evenemententeam politie Amsterdam en Ajax verzorgden een gezamenlijke training voor de afgevaardigden van Buitenboys.