Menu
Training valt net niet in het water

Training valt net niet in het water

Ajax werkte dinsdagavond de laatste training af in voorbereiding op het duel met Persib Bandung. De oefensessie verliep vanwege het vastgelopen verkeer en een paar tropische donder- en regenbuien niet helemaal zoals gepland.

De training stond gepland voor 18:00 uur ’s avonds (13:00 uur Nederlandse tijd), maar de wegen richting het nabijgelegen Gelora Bung Karno Stadion waren totaal dichtgeslibd, waardoor er bijna een uur vertraging werd opgelopen. Zelfs de dagelijkse politiebegeleiding rond de Ajax-bussen kon niets aan de situatie veranderen.

Eenmaal in de buurt van het stadion, deze week de thuisbasis van Ajax, begon het te regenen en niet zo’n klein beetje ook. Het water viel met bakken uit de donkere hemel, het hoofdveld stroomde binnen no-time vol met water. Gelukkig kon onder de tribunes, in de catacomben de warming-up kon worden afgewerkt. Toen de regen iets minder werd, en de spelers naar buiten gingen, begon het te onweren en kon iedereen opnieuw naar binnen. ,,Precies de twee dingen die je in Indonesië niet in de hand hebt", aldus een Nederlandse bezoeker aan de training. ,,Het weer en het verkeer."

Frank de Boer kon er wel om lachen: kon zijn team eindelijk het veld op, begon het te onweren. Frank de Boer kon er wel om lachen: kon zijn team eindelijk het veld op, begon het te onweren.

Een paar rondo’s in de benauwde catacomben later, begon dan eindelijk de veldtraining. En dat ‘eindelijk’ gold dan vooral voor de schitterende Indonesische Ajax-aanhang, die zich vanaf de tribunes opnieuw van zijn beste kant liet zien. Met hun tromgeroffel en in zuiver Nederlands gezongen Ajax-liederen zorgden ze voor een heerlijke sfeer.

Lucas Andersen ontbrak bij de training, de Deen heeft nog altijd last van de enkelblessure die hij zondag opliep in het duel met Persija. Na afloop van de trainingssessie vond nog een korte handtekeningensessie plaats op het veld. Ook kregen de Ajacieden een mooi cadeau van de Indonesische Ajax-fans op de tribune. Frank de Boer en Siem de Jong namen het geschenk in ontvangst en bedankten de fanatieke Ajax-aanhang. Nadat ook Christian Poulsen eden cadeau ontving en door de Indonesische Ajax-aanhang werd bedankt voor zijn verdiensten, stapte de selectie de bus weer in: het was droog en de terugreis duurde in totaal acht minuten.

Ajax reist woensdagochtend richting Bandung, een tocht van ongeveer drie uur. De wedstrijd tegen Persib Bandung begint om 20:00 uur (15:00 uur Nederlandse tijd) en wordt gespeeld in het Jalak Harupat Stadion. Ajax TV zendt de hoogtepunten van deze tweede en laatste wedstrijd van de Ajax Indonesia Tour woensdagavond uit.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De Brazuca was overgeleverd aan de modderige ondergrond. De Brazuca was overgeleverd aan de modderige ondergrond.
Toen het begon te onweren, trok de selectie weer naar binnen. Toen het begon te onweren, trok de selectie weer naar binnen.
Een rondo in de benauwde catacomben van het Gelora Bung Karno Stadion. Een rondo in de benauwde catacomben van het Gelora Bung Karno Stadion.
Uiteindelijk kon er toch nog buiten worden getraind. Uiteindelijk kon er toch nog buiten worden getraind.
Frank de Boer en Siem de Jong tonen het cadeau dat ze van de Indonesische aanhang hebben gekregen. Frank de Boer en Siem de Jong tonen het cadeau dat ze van de Indonesische aanhang hebben gekregen.
Christian Poulsen zet een handtekening op het shirt van de Australische Ajax-fan Shaun. Hij is over komen vliegen vanuit Adelaide voor de Ajax Indonesia Tour. Christian Poulsen zet een handtekening op het shirt van de Australische Ajax-fan Shaun. Hij is over komen vliegen vanuit Adelaide voor de Ajax Indonesia Tour.
Selfie met Frank de Boer. Selfie met Frank de Boer.
Christian Poulsen werd na afloop van de training luid toegezongen en ontving dit mooie geschenk. Christian Poulsen werd na afloop van de training luid toegezongen en ontving dit mooie geschenk.
Jaap Stam zet zijn handtekening op het shirt van een Ajax-fan. Jaap Stam zet zijn handtekening op het shirt van een Ajax-fan.
Hij heeft gelijk! Hij heeft gelijk!
Christian Poulsen, bezig aan zijn laatste dagen als voetballer van Ajax, bedankt zijn supporters. Christian Poulsen, bezig aan zijn laatste dagen als voetballer van Ajax, bedankt zijn supporters.