Menu
Training van Gery Vink

Training van Gery Vink

De uitgedunde selectie van het eerste elftal trainde woensdag samen met Jong Ajax. De oefensessie, die op een zonovergoten sportcomplex de Toekomst werd afgewerkt, stond onder leiding van Jong Ajax-trainer Gery Vink.

Keeperstrainer Carlo l’Ami had vijf keepers onder zijn hoede: Jeroen Verhoeven, Ronald Graafland, de van een blessure herstellende Kenneth Vermeer plus de Jong Ajax-keepers Marco Bizot en Jordy Deckers. Op het achterste veld van de Toekomst trainde hij een deel van de ochtendsessie met de doelmannen.

Op het grote veld waren de veldspelers aan het werk te zien. Zij oefenden onder leiding van trainer Vink onder andere op balaannames. Met snelle bewegingen en met de verbale hulp - vanaf de zijlijn - van Vink werden door de Ajacieden voorzetten verstuurd. ,,Tik, tik, tik, eisen!’’, instrueerde Vink de spelers herhaaldelijk. ,,Goed, juist, ha!’’ klonk het bij een goede balaanname.

Tijdens de partijvorm – negen tegen negen – legde de Jong Ajax-trainer het spel stil om het een en ander toe te lichten. Ook tijdens de oefenpartij bleef Vink hameren op ‘belevenis’, ‘eisen’ en ‘het voortouw nemen’. De spelers pakten het goed op. Want na een korte spelonderbreking en toelichting op spelbelevenis, streden de twee teams – al coachend en instruerend – hard tegen hard om datgene waar het uiteindelijk om draait: de winst.

Foto's en tekst: Ajax.nl

De doelmannen trainden deels apart met Carlo l'Ami. De doelmannen trainden deels apart met Carlo l'Ami.
Demy de Zeeuw toont een goede balaanname. Demy de Zeeuw toont een goede balaanname.
Gery Vink coacht Oleguer. Gery Vink coacht Oleguer.
De Ajacieden speelden ook een partijvorm. De Ajacieden speelden ook een partijvorm.