Menu
Training voor specialisten en fijnproevers

Training voor specialisten en fijnproevers

De Ajax-training op de Toekomst was vooral het werkterrein van de specialisten in de selectie. Vrijetrappen, cornervarianten, een loopanalyse en afwerken op doel waren slechts enkele bestanddelen van de openbare oefensessie. Omdat iedere Ajacied wel ergens in gespecialiseerd is, kwam iedereen volop aan bod.

Tijdens de grote partij worden eerst de defensief ingestelde Ajacieden op de proef gesteld. Daarna wordt het accent gelegd op de aanvallers in de Ajax-selectie. De keepers Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en Jeroen Verhoeven kunnen volop aan de bak... Bij de aanvallers laten twee Ajacieden zich zicht- en hoorbaar gelden. Marko Pantelic schiet voortdurend met scherp en hetzelfde geldt voor de (weliswaar iets wisselvalliger afwerkende) Luis Suarez. Maar als de Uruguayaan wel raak schiet, mag iedereen het weten ook. De eerste aanvoerder in de selectie schreeuwt het uit na een snoeiharde en rake pegel op het doel.

Niet veel later wordt de selectie gesplitst. De vrijetrapspecialisten trekken naar de overkant van het veld. Na een serie corners wordt de plastic oefenmuur erbij gehaald. Jan Vertonghen, Demy de Zeeuw, Luis Suarez en Toby Alderweireld stellen hun scherpte én doelman Stekelenburg op de proef. Al moet ook de oefenmuur het af en toe ontgelden als een mislukt schot tijdens de gele 'mannetjes' belandt.

Tussen de verschillende bedrijven door treden verschillende groepjes aan op een belendend trainingsveld. Op het kunstgras staat Ruben Jongkind klaar. Een looplijn is uitgezet en de camera en laptop staan klaar om een loopanalyse te maken van iedere Ajacied. De beelden zullen later worden bestudeerd, waarna de voetballers wellicht een advies krijgen om te komen tot een nóg efficiëntere loopbeweging. De dinsdagtraining was de laatste oefensessie op Amsterdamse bodem, voordat de selectieleden afreizen naar Brussel voor het treffen in de Europa League met Anderlecht. Woensdag trainen de Ajacieden in het Constant van den Stockstadion. Donderdag vanaf 21.05 uur wordt in dezelfde voetbaltempel Anderlecht - Ajax gespeeld.

Marko Pantelic lijkt met de week aan scherpte te winnen. De Serviër lijkt steeds meer doelpogingen om te zetten in een treffer. Marko Pantelic lijkt met de week aan scherpte te winnen. De Serviër lijkt steeds meer doelpogingen om te zetten in een treffer.
De Ajacieden, inclusief assistent-trainer Michael Lindeman, proberen een cornervariant uit. De Ajacieden, inclusief assistent-trainer Michael Lindeman, proberen een cornervariant uit.
Loopspecialist Ruben Jongkind onderwerpt de Ajacieden aan een loopanalyse. Loopspecialist Ruben Jongkind onderwerpt de Ajacieden aan een loopanalyse.
De camera van Jongkind legt de loopbeweging van Demy de Zeeuw vast. De camera van Jongkind legt de loopbeweging van Demy de Zeeuw vast.
Ook de vrijetrapspecialisten kregen ruim baan.. Ook de vrijetrapspecialisten kregen ruim baan..
Demy de Zeeuw tijdens de grote partij. Demy de Zeeuw tijdens de grote partij.