Menu

Training voor vier veldspelers

Slechts vier veldspelers verschenen maandagochtend op het trainingsveld. De Ajacieden die zondag tegen FC Utrecht een helft of meer speelden, deden binnen hun uitlooptraining. Keeperstrainer Wil Coort nam drie doelmannen onder handen en betrok daar ook de veldspelers bij. Ook kwamen er drie revaliderende Ajacieden naar buiten.

Terwijl Jari Litmanen, Jelle van Damme, Victor Sikora en Yakubu gevieren de bal lieten rondgaan, warmde Coort zijn keepers Bogdan Lobont, Sander Boschker en Henrik Moisander op.

En weer of geen weer, wedstrijd in de benen of niet, de doelmannen gingen er weer vol tegenaan. Vervolgens mochten de veldspelers zich uitleven in het onder vuur nemen van de mannen in het zwart. Op verschillende manieren speelden de Ajacieden elkaar de bal toe, waarna een schot volgde dat de keepers om beurten moesten zien te pareren.

Terwijl er een sneeuwstorm losbarstte boven Amsterdam-Zuidoost, liet Coort zijn spelers drie tegen drie (twee veldspelers en een doelman) spelen op een heel klein veld. Vooral voor de keepers een goede maar moeilijke oefening.

Intussen betraden Tomás Galásek en Wamberto in gezelschap van hersteltrainer René Wormhoudt het veld. Het duo, dat terugkomt van een blessure, werd door Wormhoudt aan een serie loopoefeningen onderworpen, waarbij het lopen met de bal aan de voet ook een onderdeel vormde.

Tom Soetaers verscheen ook nog even op het veld, om samen met fysiotherapeut Frank van Deursen wat voorzichtig loopwerk te verrichten.