Menu
Trainingskamp Ajax Vrouwen in Spanje

Trainingskamp Ajax Vrouwen in Spanje

Een primeur voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Ed Engelkes is zondagnacht vertrokken voor het eerste trainingskamp uit de historie. De Ajacieden verblijven tot en met vrijdag in het Spaanse Huelva.

De Ajacieden krijgen een pittig programma voorgeschoteld. Engelkes legt uit: ,,Maandag staat er eerst een wandeling gepland. Na het inchecken gaan we dan lunchen en rusten, en vervolgens ’s middags trainen.”

Het hoogtepunt qua inspanning ligt op dinsdag als er twee oefensessies op de rol staan. ,,Woensdag trainen we één keer en donderdag spelen we een oefenwedstrijd tegen een team uit Huelva. Vrijdag volgt er nog een lichte hersteltraining.”

Stroomversnelling
Kortom, een fraai programma. De afgelopen jaren hield Engelkes nog bewust de boot af voor een buitenlands trainingskamp. Om meerdere redenen. ,,Ten eerste omdat het moet kunnen. ”, vertelt hij. ,,Ik vind ook dat als je in Nederland goed kan trainen, je dat moet doen. In mijn ogen is groep er nu klaar voor. Toen we gevraagd werden, is alles in een stroomversnelling gekomen.”

Engelkes is benieuwd hoe zijn groep zich gaat houden. ,,Het is de eerste keer dat ze op elkaars lip in het buitenland zitten. Dat zijn ze niet gewend. We zijn op maandag de hele dag samen, maar de rest van de dagen trainen we en gaan de meiden daarna weg. Ik voorzie dat alles goed gaat komen, maar het is wel even afwachten.”

De Ajax Vrouwen hervatten op 29 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De Ajacieden verdedigen een punt voorsprong op naaste belager FC Twente. De Tukkers hebben nog wel een inhaalduel tegoed.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Louis van de Vuurst