Menu
Trainingskamp Duitsland (1): Uitlopen en ontspannen

Trainingskamp Duitsland (1): Uitlopen en ontspannen

Ajax arriveerde donderdagmiddag in Marienfeld waar het tot en met zaterdag in trainingskamp gaat in het prachtige hotel Klosterpforte. Daar hebben al vele voetbalclubs zich voorbereid op een seizoen, kampioenschap of wedstrijd.

De goed onderhouden trainingsvelden liggen op het terrein van het hotel. De spelers kunnen praktisch vanuit hun kamers op het veld kijken. Geen wonder dat de gangen van het hotel vol hangen met foto´s van grote Duitse voetbalclubs zoals Bayern München en Schalke 04. Ook zal bij het komende WK het hotel de standplaats worden van een der deelnemende landen.
Naast Ajax bereidt ook het Engelse Stoke City zich voor op het naderende seizoen. De club uit de First Division had donderdag vrij, maar de doelman van de club, oud-international Ed de Goey, kwam wel even een kijkje nemen bij de training van zijn voormalige rivalen om wat oude bekenden de hand te schudden.

De Amsterdammers gebruikten de eerste training in Duitsland om de wedstrijd tegen Fortuna Sittard van woensdagavond uit de benen te lopen. Na wat rondjes en enkele loopvormen zat het verplichte gedeelte voor het grootste deel van de selectie er al weer op. Dat betekende echter niet dat iedereen meteen naar binnen vertrok. Nourdin Boukhari en Nicolae Mitea gingen vrije trappen oefenen op keeper Maarten Stekelenburg. Toen Nigel de Jong, Wesley Sneijder, John Heitinga en Mauro Rosales de camera van Ajax internet TV onbeheerd zagen staan, nam het viertal de gelegenheid te baat om hun eigen versie van een trainingsverslag te maken.

Boukhari kroop ook nog even in zijn gedaante van keeper Sinouh en probeerde de inzetten van Stekelenburg te keren. Dat ging de Marokkaan lang niet slecht af, al had hij wel de pech dat hij tegenover de doelman met de beste trap van Nederland stond.

Het zestal spelers dat later terugkeerde van vakantie en woensdag nog niet speelde, moest nog wel wat trainingsarbeid leveren. Ook Hans Vonk, die tegen Fortuna niet bij de selectie zat, mocht nog even aan de bak. Voor hen zat het er na een kaats- en afrondoefening ook op. Aan het begin van de avond trainen de Amsterdammers opnieuw.