Menu
Trainingskamp Duitsland (2): Scherpe training in de regen

Trainingskamp Duitsland (2): Scherpe training in de regen

Tijdens de tweede training in Duitsland waren de weergoden Ajax niet gunstig gezind. Het waaide en het regende, maar dat weerhield de Amsterdammers er niet van er eens flink tegenaan te gaan, tot genoegen van trainer Danny Blind die zijn manschappen een paar keer complimenten kon maken.

Hatem Trabelsi ontbrak donderdagavond. De Tunesiër had koorts en moest in bed blijven. Thomas Vermaelen deed zijn training in het zwembad van het hotel en Wesley Sneijder, die eerder met lichte liesklachten kampte, trainde apart van de groep met fysiotherapeut Ricardo de Sanders, terwijl Frank van Deursen Steven Pienaar en Julien Escudé een eigen programma liet afwerken.

De fitte spelers zetten zich aan een felle oefenvorm, waarbij ze moesten proberen hun man uit te spelen en de doelman te passeren. Bij balverlies moest de aanvaller snel omschakelen, omdat de tegenstander aan de andere kant ook mocht proberen te scoren. Trainers Danny Blind, Gerard van der Lem en Ruud Krol zaten hun pupillen op de huid om een maximaal rendement uit de acties te bewerkstelligen.

De volgende oefening was een parcoursje, met het accent op snel sprinten en kort draaien. Daarna was het tijd voor een groot positiespel, met drie neutrale spelers die meededen met de ploeg in balbezit. Het team dat de bal vijftien keer ononderbroken kon rondspelen verdiende een punt. Dit was het typische Ajax-voetbal; door middel van techniek en overzicht de bal zo lang mogelijk in de ploeg houden en zo de tegenstander murw te spelen. Blind hield zijn spelers scherp en constateerde tot zijn genoegen dat de Ajacieden elkaar gemakkelijk vonden. ,,Uitstekende bal", riep de trainer zijn spelers bij herhaling toe.

Tegen het einde van de training kregen de Amsterdammers nog even de rekening gepresenteerd voor de twee tegengoals die ze van Fortuna Sittard op woensdagavond hadden moeten incasseren. Een keer tweehonderd meter rennen voor een gewone tegengoal, en twee keer voor een uit een spelhervatting. ,,Is een penalty ook een spelhervatting, John?", vroeg Blind aan Heitinga. ,,Ja hoor, trainer", was het antwoord van de loopgrage verdediger en daar ging de selectie twee keer het veld op en neer. Degenen die vanaf het begin erbij waren kregen er zeventien seconden voor, de spelers die later instroomden drie tellen meer.

Na het gehol begon de groep spontaan te klappen, als teken dat de training er op zat. Blind kon een grote grijns niet onderdrukken, maar liet zijn spelers toch datgene doen waar ze onderuit probeerden te komen: spierkrachtoefeningen met René Wormhoudt. Blind en Krol lieten zien nog steeds in puike conditie te zijn en deden de buikspieroefeningen moeiteloos mee. Zelfs de push-ups met klapje bleken voor Krol nog steeds geen probleem. Daarna was het echt gedaan met de training en mochten de Ajacieden gaan opdrogen. Vrijdagochtend is de volgende training.