Menu
Trainingskamp Duitsland (5): Wedstrijdvoorbereiding

Trainingskamp Duitsland (5): Wedstrijdvoorbereiding

Ajax trainde zaterdagochtend licht ter voorbereiding van het oefenduel dat de Amsterdammers om vijf uur spelen tegen Arminia Bielefeld. Het lijkt erop dat Danny Blind de spelers die later aan de voorbereiding begonnen zijn tegen de Bundesligaclub wat speeltijd zal geven.

Blind gaf zijn elftal na de training van vrijdagochtend de rest van de dag vrij. ,,Soms levert rust meer rendement op dan trainen´´, zei de oefenmeester daar vrijdagavond over. ,,We hebben veel arbeid verricht. In de ochtend hebben we zeer geconcentreerd en goed gewerkt.´´ De oefensessie van zaterdagochtend bestond uit rondootjes, wat baloefeningen en een onderdeel waarbij de vleugelspelers vanaf de zijkanten een voorzet moesten geven op een van twee inlopende spelers die de doelmannen onder vuur konden nemen.

Hatem Trabelsi was koortsvrij en kon weer trainingsminuten maken. Op verschillende plekken op het veld werkten spelers nog apart met fysiotherapeuten Frank van Deursen en Ricardo de Sanders en herstel- en conditietrainer René Wormhoudt. De medische staf werkte de afgelopen dagen keihard om de spelers die de gevolgen van de zware trainingsarbeid begonnen te voelen weer fit te krijgen.

Het zestal dat zich later bij de groep aansloot, lijkt snel in vorm te komen. ,,Ze pakken het goed op´´, vond ook Blind. ,,Ze maken een versneld proces door. De teamleiding houdt wel voortdurend een vinger aan de pols. Alleen Hatem Trabelsi heeft een paar dagen achterstand doordat hij ziek werd.´´ Of de Tunesische turbo tegen Bielefeld al kan aantreden is nog onzeker, maar de overige vijf maken normaal gesproken zaterdag hun eerste minuten. Dat geeft Blind dan ook de gelegenheid om spelers die aan hun tweede trainingskamp bezig zijn wat rust te geven, daar waar dat nodig mocht zijn. Om 17.00 uur is de aftrap van Arminia Bielefeld - Ajax.