Menu
Trainingskamp Duitsland (7): Tevreden Ajacieden in Bielefeld

Trainingskamp Duitsland (7): Tevreden Ajacieden in Bielefeld

Tijdens de laatste oefenwedstrijd van de trainingsstage in Duitsland kregen vier van de zes Ajacieden die zich pas vorige week aansloten bij de groep hun eerste speelminuten. Tevreden blikten ze terug op het duel met Arminia Bielefeld, dat makkelijk met 4-0 werd gewonnen.

,,Ik heb niets geforceerd", liet Hedwiges Maduro, die de eerste helft op nummer vier speelde, weten. ,,We hebben nog niet op honderd procent getraind, dus ik heb vooral simpel gespeeld. Eigenlijk vond ik het wel meevallen, ik had gedacht dat het misschien zwaarder zou zijn. Aangezien de meeste passes die ik gaf wel aankwamen kan ik tevreden zijn, het ging wel OK. Het was prettig voor ons om mee te beginnen: 2-0 bij rust, 4-0 gewonnen. Het was een lekker wedstrijdje", aldus Maduro.

Voor Angelos Charisteas was de tegenstander geen onbekende. De Griekse spits kwam in het verleden uit voor Werder Bremen en speelde een goede eerste helft tegen de oude bekende. ,,Na drie dagen trainen zijn we natuurlijk nog niet honderd procent fit. Ik heb geprobeerd de eerste helft hetzelfde tempo aan te houden en ben blij dat ik vijfenveertig minuten heb kunnen spelen. Ik mis nog kracht en wedstrijdritme. Voordat het seizoen begint en we de voorronde van de Champions League moeten spelen, heb ik vooral nog meer speelminuten nodig. Maar voor dit moment vond ik dat het goed ging. Het was leuk weer eens tegen een club uit de Bundesliga te spelen. Ik heb zo´n vier, vijf keer tegen Arminia gespeeld. Ik ken hun systeem en tactiek, dat maakte het voor mij wat makkelijker om te spelen. Omdat ik tweeënhalf jaar in de Duitse competitie heb gespeeld, voel ik me er enigszins thuis. Maar zo voelt de Nederlandse competitie inmiddels ook. Ik moet alleen nog even hard werken voordat ik op niveau ben en dat ga ik de komende tijd doen."

,,Ik denk dat iedereen wel tevreden kan zijn vandaag", reageerde Urby Emanuelson. De jeugd-international speelde de tweede helft als linksback en verving op die positie Olaf Lindenbergh, die opschoof naar het centrum. ,,Meestal speel ik linkshalf, maar nu Maxwell, Escudé en Vermaelen geblesseerd zijn, ben ik blij dat ik ook op deze positie uit de voeten kan, want ik wil zoveel mogelijk spelen natuurlijk. En ik vind het prima om achterin te spelen." Emanuelson had niet verwacht dat hij vijfenveertig minuten zou voetballen. ,,Ik vertelde gisteren dat ik hoopte op ongeveer een kwartiertje, en nu hebben vijf jongens die er later bij zijn gekomen een helft gespeeld. Het is mooi dat we een helft konden meepikken."

In de verdediging kreeg Emanuelson te maken met Lindenbergh, met wie hij nog niet had samengespeeld. Die samenwerking beviel de jonge Ajacied wel. ,,Je ziet dat hij ervaring heeft, hij brengt rust in het spel en hij brengt dat goed over, dat is prettig. Daarbij was dit ook een leuke wedstrijd om in te vallen. We moesten rustig aan beginnen, maar als je dan eenmaal lekker in de wedstrijd zit kun je wat meer geven. Na afloop moest iedereen ook lachen in de kleedkamer, iedereen was vrolijk. De trainer was tevreden, hij zei dat we deze drie weken, voor ons één dus, goed af moesten sluiten en ik denk dat we dat hebben gedaan. Het publiek heeft een aantal leuke acties kunnen zien, met name die van Mitea was goed. Zoals ik al zei, iedereen kan tevreden zijn lijkt me."

Emanuelson zag in de tweede helft Nourdin Boukhari voor zich als linkshalf. ,,Ik ga voor die positie als de trainer zegt dat ik daar meer kans krijg om te spelen dan als linksbuiten", zei Boukhari. ,,En zo gek is het niet, want ik heb daar vroeger veel gespeeld." Boukhari is een van de Ajacieden die zich de afgelopen weken nog niet bij een van de fysiotherapeuten heeft gemeld met klachten. ,,Het gaat goed ja, na drie weken voorbereiding. Ik heb de laatste twee weken van de vakantie voor mezelf een beetje getraind. Een beetje in de sportschool en ik heb een beetje hardgelopen in het bos. Voor mezelf was dat wel lekker, ik denk dat het heeft geholpen. We staan er in principe trouwens allemaal wel goed voor in fysiek opzicht. We hebben goed getraind en qua conditie zijn we er ongeveer wel. Het voetbal gaat ook steeds beter, dat zag je vandaag, dus ik denk dat als we zo door trainen, we een goed resultaat moeten kunnen halen in augustus."