Menu
Traoré: 'Hopelijk met Ajax wél naar de finale'

Traoré: 'Hopelijk met Ajax wél naar de finale'

Bertrand Traoré miste begin februari op een haar na de finale van de Afrika Cup met Burkina Faso. De huurling van Chelsea hoopt dat het lot hem nu gunstiger gezind is. ,,Het is mijn tweede halve finale op een groot toernooi in vier maanden tijd. Hopelijk heb ik nu meer geluk en kwalificeer ik me met Ajax wel.”

Traoré is er veel aan gelegen de zure nasmaak van de Afrika Cup weg te spoelen. ,,Ik had wat pech met de nationale ploeg. We werden in de halve finale uitgeschakeld na strafschoppen en ik miste de laatste penalty.”

De Franse journalisten werden door Bosz en Traoré op hun wenken bediend
De Franse journalisten werden door Bosz en Traoré op hun wenken bediend

De vleugelaanvaller deed zijn verhaal op de persconferentie daags voor de return in Lyon. De Franse pers viel met zijn aanwezigheid met de neus in de boter. Zowel trainer Peter Bosz als Traoré beantwoordde hun vragen in het Frans. Bosz spreekt de taal van de liefde als gevolg van zijn periode bij Toulon, waar hij speelde tussen 1988 en 1991. Voor Traoré is Frans zijn moedertaal.

Niet te vroeg juichen
Ondanks een soevereine uitgangspositie – Ajax won de heenwedstrijd met 4-1 – rekent Traoré zichzelf nog niet rijk wat betreft een finaleplaats. ,,Natuurlijk hebben we vertrouwen. De overwinning in Amsterdam was een flinke duw in de rug. Maar het zal niet gemakkelijk worden. Dat is wat de coach ook benadrukt.”

Traoré hoopt zich in de kijker te spelen, al is een goal niet heilig. ,,Voor mij is het niet belangrijk om te scoren. Het belangrijkste is dat we de finale halen. Daarom zijn we hier. Het is niet belangrijk wie er scoort, als we maar doorgaan.”

Lees ook: Traoré pakt brons op Afrika Cup
Bekijk ook: Bosz wil Lyon ook in Frankrijk opjagen

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst