Menu
Traoré: 'Kan niet wachten om prijzen te pakken met Ajax'

Traoré: 'Kan niet wachten om prijzen te pakken met Ajax'

Vooropgesteld: Bertrand Traoré geniet van het moment en het spel van Ajax de laatste weken. Maar de Afrikaanse aanvaller waakt voor teveel euforie. ,,We zitten in een cruciale fase van het seizoen. Één moment kan alles veranderen. We moeten gefocust blijven en dan hebben we kans op succes in zowel de Eredivisie als Europa League.”

Met een glimlach meldt Traoré zich in de kantine van de Toekomst. Even later wipt Simon Tahamata voorbij. De voormalig vleugelflitser vraagt permissie om het interview kortstondig te mogen onderbreken. Een innige omhelzing volgt en de twee praten even kort bij in het Frans. Tahamata complimenteert Traoré met de wedstrijd tegen Schalke 04, maar stipt ook nog even de gemiste kansen aan.

,,Mijn focus ligt volledig op Ajax. We weten dat we kansrijk zijn voor mooie dingen en alles mogelijk is. Maar we moeten hard blijven werken, geconcentreerd zijn en blijven vechten tot het einde.”

,,Het was een fantastische avond en iedereen speelde geweldig", zegt Traoré even later. ,,Het was een uitstekende teamprestatie. Alleen misten we teveel kansen. Het had op zijn minst 3-0 of 4-0 moeten worden. We richten ons nu op Heerenveen en daarna gaat de focus op Schalke 04. We gaan in Gelsenkirchen keihard vechten voor een plek in de halve finale.”

Lust voor het oog
Traoré is misschien wel de man van het moment. Hij verving de geblesseerde Kasper Dolberg met verve als centrumspits en kreeg daarvoor veel lof. Al zullen criticasters wellicht opmerken dat Traoré meer goals had moeten maken. Zijn acties waren in ieder geval een lust voor het oog.

De grote vraag is waar Traoré zondag gaat spelen. Gaat hij terug naar de rechterkant nu Dolberg weer volledig is hersteld, of blijft hij in de punt van de aanval? ,,Ik weet het niet”, grijnst Traoré. ,,Ik ben niet de trainer.”

,,Natuurlijk ben ik tevreden hoe het ging de afgelopen weken. Met mijn eigen prestaties en die van het team”, vervolgt Traoré. ,,Maar ik heb geen voorkeur. Als ik maar speel. Ik hoef er ook niets over te zeggen. Het is dat jij er naar vraagt, maar ik wil gewoon lekker spelen.”

Al met al is Traoré blij dat Dolberg weer terug is. ,,Kasper is heel belangrijk voor ons. Bovendien hebben we in deze fase iedereen nodig, en zeker iemand met zijn kwaliteiten. Ik hoop dat hij helemaal fit is en ons verder kan helpen.”

Daverende verrassing
Traoré kijkt in ieder geval uit naar het slot van de competitie. Het seizoen 2016-2017 zou wel eens het succesvolste uit zijn loopbaan kunnen worden. Aan het begin van dit kalenderjaar zorgde Traoré met Burkina Faso voor een daverende verrassing door als derde te eindigen op de Afrika Cup.

,,Ik kan eerlijk gezegd niet wachten om prijzen te pakken”, stelt Traoré. ,,Ik hoop dat we de landstitel kunnen veroveren. Daarnaast zitten we nog in de Europa League. Ik ben heel benieuwd hoe ver we kunnen komen. Stel dat we ze allebei winnen, dan zou het echt een amazing year zijn. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen.” Een voorkeur voor een prijs heeft Traoré niet. ,,Nee, ik wil ze allebei winnen.”

⚽️+⚽️ = Bertrand Traoré!

Highlights NEC - #Ajax (1-5) ▶️ https://t.co/xDSPS07P3U#necaja pic.twitter.com/7uqUgTgsmU

— AFC Ajax (@AFCAjax) 9 april 2017

Traoré is voor de tweede keer op Nederlands grondgebied neergestreken. Eerder werd hij door Chelsea uitgeleend aan Vitesse. Beide keren was Peter Bosz zijn trainer. Traoré is de coach van Ajax dankbaar voor het vertrouwen. ,,Hij heeft veel dingen in mijn carrière ten goede veranderd en heeft me geholpen om me te ontwikkelen tot de speler die ik nu ben. Mijn band met hem is goed, maar niet anders dan voor andere spelers geldt. We gaan professioneel met elkaar om. Het enige verschil is dat ik al eerder met hem heb gewerkt bij Vitesse en hem daardoor wellicht iets beter ken dan anderen."

Focus
Het voetballen in de Eredivisie bevalt Traoré, al weet de aanvaller niet of hij voor een derde keer terug zal keren in Nederland. ,,Ik heb het hier erg naar mijn zin en geniet echt. Ik vind het ook leuk hoe het voetbal hier wordt gespeeld. Maar over de toekomst kan ik niets zeggen. Ik maak hier het seizoen af en zal dan normaliter terugkeren naar Chelsea. En daarna? Geen idee. Eerlijk gezegd ben ik er helemaal niet mee bezig. Mijn focus ligt volledig op Ajax. We weten dat we kansrijk zijn voor mooie dingen en alles mogelijk is. Maar we moeten hard blijven werken, geconcentreerd zijn en blijven vechten tot het einde.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst