Menu
Treffen met Ajax 'wedstrijd van het jaar'

Treffen met Ajax 'wedstrijd van het jaar'

Ajax en Kozakken Boys strijden vanavond in Werkendam om een plek in een derde ronde van de KNVB Beker. Negen jaar terug troffen de Amsterdammers ook een hoofdklasser in het bekertoernooi. Op 28 oktober 1998 kwam UDI ’19 op bezoek.

Wamberto nam in de bekerwedstrijd tegen UDI '19 (28-10-1998) twee doelpunten voor zijn rekening. Wamberto nam in de bekerwedstrijd tegen UDI '19 (28-10-1998) twee doelpunten voor zijn rekening.

Het in de Amsterdam ArenA gespeelde duel leverde de thuisploeg een klinkende overwinning (9-0) op. Arno Splinter, Wamberto en Benni namen ieder twee treffers voor hun rekening. Peter Hoekstra en Dean Gorré scoorden eenmaal. De toch al ongelukkige UDI-doelman Genio de Laak incasseerde bovendien een treffer van een ploeggenoot. Ajax – UDI ’19/Beter Bed werd gespeeld in de zestiende finale van het toenmalige Amstel Cuptoernooi. Bijna dertigduizend toeschouwers waren getuige van de krachtmeting tussen profs en amateurs. Waarschijnlijk waren nooit eerder zoveel Brabanders te gast in de ArenA; een karavaan aan UDI-fans was de eigen helden achterna gereisd.

Net als in 1998 staan de Ajacieden ook vanavond tegen een ploeg uit de Hoofdklasse B van het zaterdagamateurvoetbal. Voor Kozakken Boys is de wedstrijd tegen bekerhouder Ajax niets minder dan de wedstrijd van het jaar. De ploeg van trainer Aad van Seeters is in de competitie matig op dreef. De Werkendammers nemen na vier speelrondes de negende plaats in. Afgelopen zaterdag kwam Kozakken Boys een gelijkspel overeen met Kloetinge: 2-2. De ploeg van Van Seeters maakte voor eigen publiek een 0-2 achterstand ongedaan.

Dean Gorré haalt uit. Dean Gorré haalt uit.

De Werkendamse clubtopscorers Willem Looijen en Imdat Solmaz verzorgden de doelpunten voor de thuisploeg. Leo Koswal en Michael Samuel zijn twee andere, opvallende namen in de selectie van Kozakken Boys. Koswal was een decennium profvoetballer bij onder meer Dordrecht ’90, Vitesse en Excelsior. Samuel kwam eerder als prof uit voor Vitesse, Stormvogels Telstar en Go Ahead Eagles. Ajax is als opponent overigens geen onbekende voor de Werkendammers. Ook de zaterdagamateurs van Ajax spelen hun duels in de Hoofdklasse B.

Afgelopen seizoen speelden de ‘Kozakken’ in het bekertoernooi een thuiswedstrijd tegen PSV. De Eindhovenaren verlieten de min-arena aan de Lange Wiep met 0-2 overwinning. Kozakken Boys - Ajax begint vanavond om 20.00 uur.