Menu
'Treffer Kluivert had emotionele waarde'

'Treffer Kluivert had emotionele waarde'

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. In deze aflevering vertelt Tristan Snijder uit Castenray wat Ajax voor hem betekent.

Supporter: Tristan Snijder
Leeftijd: 26
Woonplaats: Castenray
Seizoenkaarthouder: Ik heb sinds een half jaar een club card en bezoek regelmatig een wedstrijd. Voordat ik een club card had, ging ik ook wel een keer of acht per seizoen naar Ajax

Fan van Ajax sinds:
,,Ik ben Ajax vanaf 1993 echt gaan volgen. Dat ik voor Ajax ben, is eigenlijk heel logisch. We komen oorspronkelijk uit Amsterdam en mijn vader bezocht vroeger altijd wedstrijden van Ajax. Hij heeft mij fan gemaakt. In Noord-Limburg, waar we nu wonen, ben ik ook zo ongeveer de enige Ajax-supporter. De meeste mensen hier zijn voor Feyenoord of PSV."

Eerst bezochte wedstrijd:
,,Dat was Jong Ajax - FC Twente rond de opening van de Amsterdam ArenA in 1996. De echte openingswedstrijd tussen Ajax en AC Milan was al uitverkocht, dus daarom gingen wij een dag later naar die wedstrijd."

Met wie kijk je naar Ajax-wedstrijden:
,,Ik kijk naar de wedstrijden van Ajax met mijn vader of met een vriend van me."

Mooiste Ajax-moment:
,,Atlético Madrid - Ajax; de kwartfinale van de Champions League in 1997. Het was zo ontzettend spannend en het liep allemaal net goed af voor Ajax. En Dani maakte in die wedstrijd ook dat prachtige doelpunt van afstand."

Mooiste Ajax-doelpunt:
,,Het doelpunt van Dani tegen Atlético behoort zeker tot de mooiste Ajax-doelpunten. Maar ook het hakje van Van der Vaart tegen Feyenoord was prachtig. Het is eigenlijk heel moeilijk om echt één doelpunt te kiezen. Sneijder heeft dit seizoen ook heel wat mooie treffers gemaakt. Het gaat soms ook niet om de echte schoonheid van een doelpunt. Kijk naar de treffer van Patrick Kluivert in de Champions League: niet mooi, maar wel een treffer met een ontzettend hoge emotionele waarde."

Favoriete Ajax-speler op dit moment:
,,Wesley Sneijder is de beste Ajacied op dit moment. Hij heeft flair en steekt er echt bovenuit. Maxwell had dat ook, toen hij bij Ajax speelde. Urby Emanuelson doet het ook goed, vind ik. Een beetje pingelen op links, daar houd ik wel van."

Favoriete speler uit de Ajax-historie:
,,Jari Litmanen. Hij was echt de baas op het veld. Hij zette de lijnen uit en voetbalde ook heel functioneel. Ik heb een keer een wedstrijd gezien tussen Borussia Dortmund en Hansa Rostock. Litmanen speelde bij Rostock en echt alle ballen werden meteen bij hem ingeleverd. Echt een spelbepaler."

Favoriete club naast Ajax:
,,Borussia Dormund. Daar ben ik een keer geweest met het vrijgezellenfeest van mijn broer. Er hangt een goede sfeer in het stadion: bier drinken, worst eten en voetbal kijken."

Ajax is voor mij…:
,,Alles. Op maandag wordt ik al zenuwachtig voor de wedstrijd van woensdag. En daarna ben ik meteen weer zenuwachtig voor de wedstrijd van zondag."