Menu

Treffer Krohn-Dehli helpt RKC niet aan winst

Michael Krohn-Dehli zette RKC voor de tweede keer aan de leiding tegen Feyenoord. Maar de ploeg van de verhuurde Ajacied Thomas Vermaelen legde in de allerlaatste fase van het duel toch het hoofd in de schoot, 2-4. Hoe andere verhuurde Ajacieden of voormalige Ajax-spelers dit weekeinde doorkwamen lees je hier.

Pius Ikedia mocht in het degradatieduel tegen De Graafschap maar een helft meespelen. De verhuurde Ajacied verliet het veld in de rust en juist in de tweede helft barstte het spektakel los. José Fortes Roderiquez kreeg na ruim een uur een rode kaart, maar dat deerde RBC weinig want in de 67ste minuut scoorde Donny de Groot de winnende treffer.

Michael Krohn-Dehli zette zijn ploeg RKC voor de tweede keer op voorsprong tegen Feyenoord. Maar het bleek niet genoeg. Serginho Greene kreeg na een klein uur de rode kaart voor het neerhalen van Romeo Castelen. In de 90ste en 94ste minuut verloor RKC waarbij ook Thomas Vermaelen de hele wedstrijd speelde, alsnog.

Bij AZ schoten twee oud-spelers van de Ajax-jeugdopleiding met scherp. Denny Landzaat en Olaf Lindenbergh tilden hun ploeg tegen Vitesse naar een 3-0 overwinning. Behalve deze twee doelpuntenmakers met een Ajax-verleden stonden ook Henk Timmer, Tim de Cler, Richard Knopper en Youssouf Hersi in het veld.

Kevin Bobson leek de wedstrijd gewonnen te hebben voor WIllem II nadat hij in de 21ste minuut de Tilburgse formatie aan de leiding had gebracht bij FC Groningen. Maar de ploeg van oud-Ajacied Stefano Seedorf kwam terug. De Zaandammer had toen al plaatsgemaakt voor een andere voormalige Ajax-speler, Kiran Bechan. Vijf minuten voor tijd zagen Bobson en Martijn Reuser Groningen gelijkmaken.

David Mendes da Silva scoorde namens NAC halverwege de tweede helft de openingstreffer. NEC, met Pascal Heije als invaller en José Valencia op de bank, boog de achterstand om in een 1-2 overwinning.

Met een voorhoede van louter voormalige Ajacieden: Darl Douglas, Michael Mols en Dave van den Bergh redde FC Utrecht het niet tegen sc Heerenveen waarbij Victor Sikora niet in actie kwam. Met 0-1 was de Friese ploeg de gelukkigste.

Sander Boschker werd tegen ADO Den Haag opnieuw niet door de tegenstander gepasseerd. Helaas voor FC Twente schoot Zomer wel in eigen doel, maar de Tukkers wonnen wel met 2-1. Jason Culina speelde de hele wedstrijd, maar scoorde niet. Cedric van der Gun kreeg bij ADO een gele kaart.