Menu
Treffer Poepon baat Jong Ajax niet

Treffer Poepon baat Jong Ajax niet

Jong Ajax heeft de succesvolle seizoensstart tegen Jong Heracles geen vervolg kunnen geven. De Beloftenploeg liep donderdag bij Jong Sparta tegen zijn eerste nederlaag aan: 2-1. Rydell Poepon scoorde de enige Ajax-treffer.

Rydell Poepon bracht zijn ploeg al na zes minuten op voorsprong. Een afgemeten voorzet van rechtsbuiten Javier Martina werd fraai ingekopt: 0-1. De voorsprong hield bijna een uur stand. In een tijdsbestek van elf minuten kwamen de Spartanen alsnog langszij. Ivan Cvetkov tekende - een tikkeltje fortuinlijk - voor de 1-1. Jong Ajax-doelman Kenneth Vermeer werd op het verkeerde been gezet, doordat een vrije trap van de Spartaan op het laatste moment van richting werd veranderd. Een elftal minuten later sloeg Joshua John van afstand spijkerhard toe.

,,Een goal uit een onmogelijke hoek'', keek Jong Ajax-trainer Aron Winter terug. Winter karakteriseerde de tweede competitiewedstrijd van zijn ploeg als een treffen 'met twee gezichten'. Voor rust had Jong Ajax zijn zaakjes uitstekend op orde. De treffer van Poepon kwam voort uit een fraaie, vlekkeloos uitgevoerde aanval.

In de tweede helft zakten de Amsterdammers ver terug. ,,We kwamen na rust nauwelijks meer aan voetballen toe'', zei Winter. ,,Sparta zette ons onder druk. Voetballend werd het almaar lastiger. Ook omdat we de tegenstander te veel ruimte gaven om te voetballen. Zelf speelden we kansen te vaak niet goed uit.'' Jong Ajax begon met Vurnon Anita als controlerende middenvelder. In een poging het tij te keren, speelde Anita de wedstrijd uit als aanvallende middenvelder. Het mocht niet baten. De Amsterdamse ploeg verloor op het Rotterdamse Kasteel drie punten. De A1-spelers Vito Wormgoor, Jordy Brouwer, Toby Alderweireld en Mitchell Donald maakten speelminuten voor Jong Ajax.
Winter: ,,Toen we eenmaal met de punt naar voren speelden, creƫerden we wel een aantal goede kansen. Natuurlijk is het balen dat we hebben verloren. Waar het aan lag, dat het verschil na de rust zo groot was? Misschien was het wel een mentale kwestie. Veel jongens hadden afgelopen week nog interlandverplichtingen. Een aantal keerde gisteren nog terug. Maar naar excuses zoeken is onnodig. Deze wedstrijd heeft in elk geval zaken opgeleverd die nog verbeterd moeten worden. Bij de pakken neerzitten heeft geen zin. Helemaal niet omdat er in deze competitie nog 24 wedstrijden zijn te spelen. Met een nederlaag krijg je altijd wel een keer te maken.''

Jong Sparta - Jong Ajax 2-1. Beloftencompetitie.

Scoreverloop: 6. Poepon 0-1, 57. Cvetkov 1-1, 68. John 2-1.

Opstelling Jong Ajax: Vermeer; Yildirim, Wormgoor (55. Alderweireld), Vertonghen, Slijngard; Goossens, Anita, Donald (77. Supusepa); Martina, Poepon (69. Brouwer), Sarpong.