Menu
Treurig weer op treurige morgen

Treurig weer op treurige morgen

Voetballers kunnen wel tegen een stootje. Dat moet ook wel hier in Nederland, want anders zou de ziekenboeg in de herfst voortdurend uitpuilen van de grieperige spelers. Donderdag was het bjivoorbeeld zo'n ochtend, dat als je niets te doen zou hebben, je de gordijnen gewoon weer dicht zou trekken. Maar ja, zaterdag wacht Roda JC alweer. Het treurige weer paste wel bij het treurige bericht dat gedurende de ochtend bekend werd. André Hazes is overleden.

Mauro Rosales keek niet heel erg vrolijk. Dat had niets te maken met het treurige bericht van het overlijden van André Hazes. Dat was namelijk op het moment dat de Ajacieden het veld op kwamen nog niet bekend. En of Rosales in de paar weken dat hij hier is al kennis heeft gemaakt met de muziek van Hazes valt ook te betwijfelen.

Rosales baalde van het weer. Dat zag je aan zijn hele houding. Maar de andere spelers maalden er niet om. Alleen Julien Escudé had zijn regenjas uit de kast geplukt en aan getrokken.

Tomás Galásek ontbrak nog op het trainingsveld. Mauro Rosales en Maarten Stekelenburg trainden apart en aan het einde van de training stapte Johnny Heitinga iets eerder van het veld. Verder is de groep fit.

Tegen het einde van de training kwam een groep kinderen het veld op. Zij zijn te gast in het televisieprogramma van Willem Wever. Jaren geleden had Jeffrey Sarpong een vraag. ,,Ik wilde weten hoe je bij Ajax kon komen", zegt hij nu. Hij kreeg keurig antwoord op zijn vraag. Jeffrey heeft de raad opgevolgd en voetbalt nu alweer enige jaren in de jeugd van Ajax. Hij doet zelfs al af en toe met de A1 mee. De 'nieuwe' jongens stelden hun vraag aan Ronald Koeman en wie weet zien we hen straks ook wel terug in het rood en wit van Ajax. De shirtjes hadden ze in elk geval alvast aangetrokken.