Menu
Treurige stemming op 'day after'

Treurige stemming op 'day after'

Of het zo moest zijn, regende het donderdagochtend op de Toekomst. Een dag na de teleurstellend verlopen avond waarin Ajax werd uitgeschakeld in de UEFA Champions League rouwden de spelers binnen en werkten enkele geblesseerde spelers buiten aan hun herstel. Ook Van der Wiel heeft zich met een gebroken middenhandsbeentje in de ziekenboeg gemeld.

Frank de Boer had woensdagavond na het met 0-3 verloren duel gezegd dat de donderdag gebruikt zou worden als rouwmoment. De meeste spelers verwerkten de teleurstelling in de sporthal. En of er al niet genoeg blessures zijn bij Ajax was er op dat front wederom slecht nieuws: Gregory van der Wiel heeft in de wedstrijd een middenhandsbeentje in zijn rechterhand gebroken en zit in het gips. Of hij de wedstrijd tegen RKC Waalwijk gaat halen, was donderdag nog niet bekend.

Dmitry Bulykin en de doelmannen Jasper Cillessen en Jeroen Verhoeven kwamen wel buiten. De spits stelde beide keepers op de proef. Hoewel dat meestal zeer gecontroleerd met vaste oefeningen gebeurde, verloochende Bulykin zijn afkomst niet. Toen een keeper de bal zoals bedoeld laag in het midden verwachtte, schoot de Russische spits het speeltuig over de vallende doelman heen.

Een veld verderop werkten enkele geblesseerde spelers zich in het zweet. Onder hen Ismaïl Aissati en Derk Boerrigter. De linksbuiten stond na de training, evenals Vurnon Anita, Ajax TV te woord. Houd de site in de gaten voor de interviews. Vrijdag hebben de Ajacieden een vrije dag gekregen van De Boer om de knop volledig om te zetten naar de Eredivisie. Dan moet de 'mokerslag' van woensdag verwerkt zijn en kan getraind worden richting de uitwedstrijd van zondag tegen RKC Waalwijk.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Frank de Boer keek toe bij Jong Ajax dat een oefenduel speelde tegen Generation adidas (4-2 winst). Frank de Boer keek toe bij Jong Ajax dat een oefenduel speelde tegen Generation adidas (4-2 winst).