Menu
Trio aanvallers van FC Twente onder de loep

Trio aanvallers van FC Twente onder de loep

FC Twente vindt zichzelf terug op een teleurstellende 15e plek. De ploeg van Gertjan Verbeek wist desondanks 24 keer te scoren. Meer dan de helft (14) van de treffers kwam op naam van Oussama Assaidi, Tom Boere of Fredrik Jensen. Reden om een blik te werpen op het aanvalstrio van de bekertegenstander van woensdag.

Boere, specialist bij dode spelmomenten
Boere is een oude bekende van Ajax. De 25-jarige spits droeg tussen 2009 en 2012 het rood-wit op sportcomplex de Toekomst. Als jeugdspeler van Ajax had hij een neusje voor de goal, maar ook als beginnend profvoetballer was hij een fervent doelpuntenmaker. Tijdens zijn laatste jaar in Amsterdam maakte Boere 10 doelpunten in 13 Jupiler League-wedstrijden. 

Als jeugdspeler van Ajax had Boere een neusje voor de goal

Aan de samenwerking tussen Boere en Ajax kwam in januari 2012 een einde. Na avonturen bij KAA Gent, Hoogstraten VV, FC Eindhoven en FC Oss kwam de aanvaller als topscorer van de Jupiler League (33 doelpunten) binnen bij FC Twente. 

In Enschede scoorde hij tot dusver 6 keer in 17 wedstrijden. De helft van zijn productie kwam voort uit dode spelmomenten. Daarnaast gaf Boere 3 assists en was hij 14 keer betrokken bij een doelpunt. Dat is het meest van alle Twente-spelers. 

Oussama Assaidi maakte de meeste dribbels van alle spelers van FC Twente.
Oussama Assaidi maakte de meeste dribbels van alle spelers van FC Twente.

Assaidi, gevaarlijke acties
Assaidi maakte in 2012 de gedroomde overstap van sc Heerenveen naar Liverpool FC. Na een verhuurperiode bij Stoke City nam hij definitief afscheid van Engeland en vertrok hij naar Al Ahli, een club in Dubai. Het werd geen langdurend avontuur, Assaidi raakte clubloos en FC Twente bood hem een nieuwe kans.

FC Twente bood de clubloze Assaidi een nieuwe kans

De linkeraanvaller had in vergelijking met Boere (17) 1 wedstrijd minder nodig voor 6 treffers. Verder ondernam Assaidi de eerste seizoenshelft verreweg de meeste dribbels (122) van zijn team. Deze specialiteit toonde hij in de afgelopen speelronde tegen Vitesse: 1-1. De dribbelaar was met 14 aanvallende acties de gevaarlijkste man van het veld. 

Jensen, scherpste rand van driehoek
Jensen (20) maakt de driehoek van Twente compleet. De Finse middenvelder verruilde in 2014 de jeugdopleiding van HJK Helsinki voor die van FC Twente. Inmiddels is de jongeling uitgegroeid tot een vaste waarde in de ploeg van Verbeek.

Jensen effectiefst van alle Twente-spelers

Jensen ondernam al 35 doelpogingen dit seizoen, waarbij er 4 resulteerden in een treffer. Met een rendement van 11% toont de middenvelder zich het effectiefst van alle Twente-spelers. Jensen blijkt daardoor het scherpste randje van de Twentse driehoek.

Fredrik Jensen in duel met Lasse Shöne.
Fredrik Jensen in duel met Lasse Shöne.
Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Beeld: Pro Shots