Menu
Tropenjaar voor WK-ganger Blind

Tropenjaar voor WK-ganger Blind

Voor de WK-gangers Daley Blind, Jasper Cillessen en Joël Veltman is het voetbalseizoen 2013-2014 een bewogen jaargang. De WK-wedstrijd tegen Australië betekent voor Blind zijn 56ste officiële wedstrijd dit seizoen. Ook Cillessen en Veltman hebben sinds ondertussen een aardig aantal duels bij elkaar gesprokkeld.

Waar Cillessen en Veltman het seizoen begonnen in de Jupiler League tegen Telstar, speelden de twee nog geen jaar later samen met Blind op het WK tegen Spanje. Cillessen verrichtte bij een 1-0 achterstand een cruciale redding, Blind had met twee fantastische assists een belangrijk aandeel in de uiteindelijke monsterzege en de in de slotfase ingevallen Veltman belette Fernando Torres het scoren.

Voor Daley Blind is het een tropenjaar. Van de 49 officiële duels die Ajax dit seizoen speelde, kwam Blind in 44 wedstrijden in actie. Daarnaast speelde hij eenmaal mee met Jong Ajax in de Jupiler League en maakte hij dit seizoen tien keer zijn opwachting in oranje. Met 55 wedstrijden is hij van alle Oranje-internationals het vaakst in actie gekomen. Ter vergelijking: Bayern München-ster en collega-international Arjen Robben kwam tot 53 wedstrijden in deze jaargang.

Ook Jasper Cillessen en Joël Veltman behaalden een respectabel aantal wedstrijden. Veltman, die met enkele blessures kampte, kwam nog tot 40 wedstrijden. Cillessen, begonnen als reservekeeper, staat tegen Australië voor de 45ste keer in dit seizoen onder de lat. Voor alle Ajacieden betekende dit seizoen de drukste jaargang uit hun loopbaan.

Mocht Oranje op zondag 13 juli de WK-finale in het Maracanã-stadion halen, speelt Blind mogelijk zijn 61ste duel van dit voetbaljaar. Maar dan zullen de Ajacieden hun goede spel van de wedstrijd tegen Spanje wel moeten voortzetten.

Australië - Nederland begint woensdag om 18:00 uur in Porto Alegre.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst