Menu
'Trots aanvoerdersband te dragen'

'Trots aanvoerdersband te dragen'

Davy Klaassen beleefde op Sportpark de Boshoek in Hardenberg een bijzondere dag. Niet alleen won Ajax in een goede wedstrijd met 3-1 van Real Sociedad, ook droeg hij voor het eerst de aanvoerdersband. Een memorabel moment voor de Hilversummer: ,,Natuurlijk ben ik trots om de aanvoerdersband te mogen dragen. Ook al zijn er normaalgesproken natuurlijk een paar spelers voor me die er nu even niet bij waren.”

Zijn eerste wedstrijd als aanvoerder was geen gemakkelijke. Met temperaturen ver boven de 30 graden was het ook voor Klaassen behoorlijk wennen: ,,Zulke hitte heb ik echt nog nooit meegemaakt. Zelfs de wind was warm! We hadden er behoorlijk last van. Tot en met het eerste kwartier na rust ging het nog wel, maar daarna kregen we toch erg vermoeide benen. Na 65 minuten was ik wel op.”

Ondanks verschillende mogelijkheden lukte het Klaassen niet om een doelpunt te maken. Of hij daarvan baalde? ,,Natuurlijk baal ik daarvan, ik wil altijd scoren. Of het nu een oefenwedstrijd is of niet. Maar aan de andere kant, liever nu een paar keer missen dan straks in de competitie.”

De wedstrijd tegen Real Sociedad was het slotstuk van een warme week in De Lutte, waar Ajax hard werkte om over een paar weken topfit en in vorm aan de start van het seizoen te beginnen. Vorig jaar was Klaassen ook in De Lutte, al lagen de verhoudingen toen iets anders: ,,Nu gaat het me voetballend een stuk makkelijker af, vorig jaar was ik minder ervaren en moest ik toch veel meer aanpoten om aan te kunnen haken aan het niveau.”

Exact een jaar geleden was Davy Klaassen in De Lutte met nauwelijks tien wedstrijden voor het eerste elftal in de benen nog een jonkie. Een jaar later staat er een andere Klaassen: Basisspeler voor Ajax 1, gedeeld topscorer van het afgelopen eredivisie-seizoen, een contractverlenging én zijn debuut in het Nederlands elftal. Klaassen is hot, en met zijn aanvoerdersband om had hij het nog nooit zo warm gehad als vandaag in Hardenberg.

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst