Menu
'Trots dat ik voor Ajax heb gespeeld'

'Trots dat ik voor Ajax heb gespeeld'

Voor bijna iedere Ajax-supporter was het even schrikken: Kenneth Vermeer maakt de overstap naar Feyenoord. Ook voor de doelman zelf was het geen eenvoudige beslissing. ,,Ik moest voor mezelf kiezen, bij Ajax was er sportief gezien geen toekomst meer voor me.”

,,Ik moest voor mezelf kiezen", lichtte Vermeer zijn keuze maandag toe. ,,Ik ben rond vrijdag benaderd en daarna ging het heel snel. Zaterdag lag er een akkoord. Natuurlijk moest ik er even over nadenken: ik ben hier opgegroeid, heb hier de jeugdopleiding doorlopen. Maar ik heb het besproken met familie en kwam tot de conclusie dat ik het moest doen. Sportief gezien was er bij Ajax weinig toekomst, bij Feyenoord is die toekomst er wel."

Vermeer beleefde prachtige jaren in Amsterdam. De 28-jarige doelman veroverde vier keer de landstitel met Ajax, en won daarnaast de KNVB Beker (2010) en de Johan Cruijff Schaal (2013). ,,Het eerste kampioenschap met Ajax - de derde ster - dat was toch wel het hoogtepunt van mijn Ajax-jaren. Het was totale ontlading, een heel mooi moment. Ik ben er trots op dat ik voor Ajax heb mogen spelen, maar nu hoop ik het zo goed mogelijk te doen bij Feyenoord."

Later op Ajax TV een uitgebreid interview met Kenneth Vermeer.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst