Menu
Trotse Bosz: 'Uitstekend de knop omgezet'

Trotse Bosz: 'Uitstekend de knop omgezet'

Peter Bosz roemde na de zege op Standard Luik (1-0) de veerkracht die Ajax heeft getoond na het mislopen van de Champions League. ,,Iedere sportman wil graag op het hoogste niveau actief zijn. We hadden graag in de Champions League gespeeld. Dat is niet gelukt en dan moet je de knop omzetten en het maximale uit de Europa League proberen te halen. Dat lukt vooralsnog prima met zes uit twee.”

Bosz constateerde dat het verschil tussen de eerste en tweede helft groot was geweest. ,,Ik vond dat we voor rust redelijk speelden. We waren de bovenliggende partij, hadden controle en creëerden kansen. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Enerzijds omdat zij probeerden gelijk te maken en aanvallender speelden. Anderzijds waren wij gewoon te snel de bal kwijt.”

55. Standard heeft het initiatief, maar tot echt grote kansen heeft het nog niet geleid. #UEL #ajasta

— AFC Ajax (@AFCAjax) 29 september 2016

'Geweldige aanval'
,,De eerste helft hadden we gewoon 2-0 moeten maken. Het mooiste was geweest als we dat vlak voor rust hadden gedaan met die geweldige aanval”, doelde Bosz op het moment waarbij Kasper Dolberg besloot breed te leggen op Davy Klaassen in plaats van zelf te schieten. ,,Dan hadden we ook niet hoeven billenknijpen. In de laatste fase kregen zij hun beste kansen. Met die bal buitenkant paal en een aantal voorzetten waar ze niet het maximale uit haalden.”

Persconferentie is begonnen. Bosz: '1e helft #Ajax bovenliggende partij, 2e helft waren de rollen beetje omgedraaid.' #UEL #ajasta pic.twitter.com/iCeo2tn4at

— AFC Ajax (@AFCAjax) 29 september 2016

Bosz werd ook gevraagd wat hij van het optreden van Davinson Sanchez vond. ,,Ik denk dat dit niet zijn beste wedstrijd was, maar tegelijkertijd zie je dat we hem hard nodig hebben. Hij is snel, sterk in de lucht en ziet goed waar de brand gaat ontstaan. Ook voetballend gaat hij zich steeds beter manifesteren, al moet hij het niet gaan overdrijven. Maar we zijn zeer tevreden over zijn ontwikkeling. Het is een goede speler.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst