Menu
Trotse Lang: 'Mooiste week van mijn leven'

Trotse Lang: 'Mooiste week van mijn leven'

Met de wind in de rug van een kleine afdaling genieten. Zo moeten voor Noa Lang de afgelopen dagen hebben gevoeld. Maandag tekende de middenvelder zijn eerste profcontract en een dag later bereikte hij met Ajax O19 ten koste van Juventus (2-0) de laatste zestien van de UEFA Youth League. ,,De mooiste week van mijn leven'', glunderde Lang na afloop van oor tot oor. ,,Een droom die uitkomt.”

Noa Lang is een speler van het grote verlangen. Met hem aan de bal is er altijd de hoop dat er iets moois gaat gebeuren. Tegen Juventus overdreef hij het in de slotfase wellicht een beetje, wat hem op een uitbrander van coach Aron Winter kwam te staan.

,,Ik maakte eerst een hakje en gaf daarna een no look-passje”, vertelt Lang op bijna ondeugende wijze. ,,Daarna wilde ik tussen drie man een Zidane doen, maar ik gleed weg. Toen kreeg ik een beetje op mijn kop.” En dan met een serieuze blik: ,,Ik ben iemand die graag de trukendoos opengooit, maar ik begreep de trainer wel.”

'Ik hoop binnen één of twee jaar de stap naar het eerste te zetten.'

Het was een klein aandachtspuntje op een verder smetteloze avond. Lang onderscheidde zich op manmoedige wijze. ,,Het was anders dan normaal. Doorgaans ben ik veel aan de bal, maar vandaag was het gewoon strijden. Ik heb veel ballen veroverd en alles gegeven voor het team. Ik ben blij dat ik heb laten zien dat ik óók zo kan spelen.”

'Sterke spits'
Al met al was Lang zeer te spreken, ook over de teamprestatie. ,,Ik denk dat het onze beste wedstrijd van het seizoen was. Ik vond Juventus ook echt een sterke ploeg. Ze hebben allemaal goede spelers, vooral die spits (Moise Kean). Maar wij zijn beter. Ik vond dat wij echt de baas waren. Als wij goed spelen, dan winnen we van iedereen en dus ook de Youth League. Echt, wij kunnen de wereld aan met Ajax O19.”

Wat een pegel van onze captain Carel Eiting ❕ ❗️ ❕ #UYL #ajajuv pic.twitter.com/bY1X40SHVf

— AFC Ajax (@AFCAjax) 7 februari 2017

De Youth League is een waardevol podium gebleken om Europese ervaring op te doen. Daarnaast kunnen spelers zich in de kijker spelen. De omhaal van Kaj Sierhuis tegen Breidablik ging de hele wereld over, en zeer waarschijnlijk zal het vlammende afstandsschot waarmee Carel Eiting de score opende tegen Juventus het ook goed doen. ,,Ja, het blijft feest in de Youth League”, zegt Lang, daarmee doelend op de schitterende goals van deze Europese campagne.

Lang hoopt het grote publiek ook spoedig kennis te laten maken met zijn kwaliteiten. Met zijn nieuwe contract als rustpunt wil hij naam gaan maken bij Ajax. ,,Ik ben nu vrij in mijn hoofd, kan weer lekker voetballen in plaats van aan andere dingen te denken”, stelt Lang. Het traject van contractverlenging dat in oktober in gang werd gezet geeft rust. ,,Het was niet zozeer dat het me echt bezighield of dwarszat, maar het is logisch dat als er bepaalde dingen spelen, je daar veel aan gaat denken. Mooi dat het nu rond is."

NIEUWS | #Ajax contracteert Noa Lang. 🖋 Lees meer ➡️ https://t.co/0jMcTaVjgy pic.twitter.com/Ipxh9JrLcj

— AFC Ajax (@AFCAjax) 6 februari 2017

Het doel voor Lang is in ieder geval duidelijk. ,,Ik hoop binnen één of twee jaar de stap naar het eerste te zetten. Dat is wel het plan. Ik denk dat ik vanavond heb laten zien dat ik het ook aan kan op het gebied van duelleren en strijden."

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees