Menu
Trotse Van de Beek tekent contract

Trotse Van de Beek tekent contract

Daags na de contractondertekening van Abdelhak Nouri zette ook teamgenoot Donny van de Beek zijn handtekening onder zijn nieuwe Ajax-contract. De 17-jarige middenvelder is nu tot de zomer van 2018 aan de club verbonden.

Ajax en Van de Beek bereikten eerder al een akkoord over de contractverlenging tijdens het trainingskamp van de A-selectie in Qatar. Ruim een jaar na het onderteken van zijn eerste Ajax-contract beleefde de jeugdinternational daardoor opnieuw een heuglijk moment in zijn nog jonge carrière.

,,Het is een mooi teken dat Ajax en ik ruim een jaar na mijn eerste contract nu opnieuw een contract tekenen. Het geeft vertrouwen en maakt me trots.”

In het bijzijn van zijn familie, zakelijk begeleiders en Mister Ajax Sjaak Swart zette Van de Beek aan het begin van de middag zijn handtekening in de ArenA. Hij had er toen al een dag vol gezonde spanning opzitten. ,,Op zo’n bijzondere dag als deze sta je toch wel met kriebels in je buik op. Je weet dat het vandaag gaat gebeuren. Afgelopen zaterdag bij mijn debuut in het betaald voetbal (Sparta - Jong Ajax, red.) voelde ik iets soortgelijks. Het zijn van die momenten waarop je beseft dat je officiële debuut in Ajax 1 steeds een stukje dichterbij komt.”

Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk feliciteert Donny van de Beek met zijn nieuwe contract. Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk feliciteert Donny van de Beek met zijn nieuwe contract.

,,Net als Abdelhak Nouri is ook Donny een jongen die al lang meeloopt in de jeugdopleiding’’, sprak hoofd jeugdopleiding Wim Jonk over Van de Beek. ,,Ook aan Van de Beek hebben we individueel veel aandacht besteed. Niet alleen om de jongens op het fysieke vlak winst te laten halen. Er is bijvoorbeeld ook veel tijd voor de studie. Zo kunnen de talenten zich op alle vlakken ontwikkelen.’’

,,Donny is ook een mooie speler om naar te kijken, al is hij een heel andere speler als Appie. Donny is een heel vaste, constant presterende en multifunctionele speler. Goede spelers kunnen overal spelen. Hij is heel stabiel en haalt op grond van zijn basistechniek een hoog niveau. Van de Beek heeft veel diepgang in zijn spel en scorend vermogen. Hij denkt altijd 1, 2 stappen vooruit. Mooi om ook hem in de opleiding te hebben.’’

Van de Beek weet dat het toverwoord vanaf nu ‘geduld’ is. Begin dit kalender mocht hij met Ajax 1 mee op trainingskamp naar Qatar. Vervolgens meldde hij zich volgens afspraak weer bij zijn eigen team Ajax A1. Het leverde hem een compliment van trainer Gery Vink op. Samen met Nouri vervult hij sinds zijn kennismaking met het eerste elftal met verve een voortrekkersrol bij de A-junioren. ,,Ik moet proberen de ervaring die ik heb opgedaan aan mijn medespelers over te dragen. Ik moet een voorbeeld zijn voor anderen. Dat lukt volgens mij het beste door gewoon mezelf te blijven.”

Jonk: ,,Donny en Appie zijn allebei prima jongens om mee te werken. Jongens ook die altijd met heel veel plezier voetballen en nooit van het veld willen stappen. Dat is ook een valkuil. Het is ook aan ons om te waken voor overbelasting. Met de wedstrijden van de vertegenwoordigende elftallen erbij, krijgen deze talenten voldoende prikkels. Het is belangrijk om dat goed te managen.’’

Tekst en foto's: Ajax.nl

Donny van de Beek temidden van zijn familie, Mister Ajax Sjaak Swart, Marc Overmars en Wim Jonk. Donny van de Beek temidden van zijn familie, Mister Ajax Sjaak Swart, Marc Overmars en Wim Jonk.