Menu
Trouwe Ajacieden in het zonnetje gezet

Trouwe Ajacieden in het zonnetje gezet

Voorzitter Uri Coronel overhandigde zaterdagochtend op sportpark de Toekomst negen trouwe Ajacieden diverse fraaie geschenken. De jubilarissen van dit jaar zijn al tientallen jaren Ajacied en de heer Prins zelfs al 75 jaar.

De jubilarissen worden geflankeerd door voorzitter Uri Coronel (r) en bestuurslid Cor van Eijden. Afwezig zaterdag maar wel jubilarissen, zijn: Gerard Mossing Holsteyn, Theo Kapper en Lucas Röben. De jubilarissen worden geflankeerd door voorzitter Uri Coronel (r) en bestuurslid Cor van Eijden. Afwezig zaterdag maar wel jubilarissen, zijn: Gerard Mossing Holsteyn, Theo Kapper en Lucas Röben.

Voor het eerst voerde Uri Coronel als voorzitter het woord tijdens de huldiging van de Ajax-jubilarissen. Negen Ajacieden werden in het zonnetje gezet. Er zijn nóg drie Ajacieden die hun jubileum vieren, maar zij konden wegens uiteenlopende omstandigheden niet aanwezig zijn bij het feestelijke moment. Dat zijn Gerard Mossing Holsteyn (60 jaar lid), Theo Kapper en Lucas Röben (25 jaar lid).

Freek Moinet is trots op zijn geschenk, een speld met briljantje, als blijk van waardering voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Freek Moinet is trots op zijn geschenk, een speld met briljantje, als blijk van waardering voor zijn 60-jarig lidmaatschap.

Nico Moolhuysen en Rolf Kapper kregen hun eerste bordje voor 25 jaar lidmaatschap en treden daardoor toe tot de Bordjesclub. Anton Bouwman heeft dat porseleinen kleinood al vijftien jaar in de kast staan en kreeg het erecadeau voor veertig jaar lidmaatschap. Net als Ed Joustra, die behalve voetballer in de zaterdag-senioren ook als verzorger van diverse Ajax-elftallen én de honkbalteams optrad.

Wil Deegen is vijftig jaar lid van Ajax. Van 1971 tot 1974 was hij lid van de commissie pupillentoernooi. De vijf jaren daarna maakte hij deel uit van de terrein- en onderhoudscommissie. Van de ledenraad maakte hij van 26 september 1990 tot 1999 deel uit.

Freek Moinet kwam als zestienjarige in 1948 bij Ajax voetballen. De aanvaller was een pure dribbelaar die met schijnbewegingen zijn opponenten dol draaide. In het seizoen 1949-1950 speelde hij in de A-junioren. In de senioren werd hij in het seizoen 1953-1954 kampioen met Ajax 3 en vier jaar later deed dat team, met onder andere ook Bennie Muller en Jan Fransz in de gelederen, die prestatie nog eens over. Moinet speelde ook nog een officiële competitiewedstrijd met Ajax 1. Uit bij NEC won hij met 0-3. Daarna verrichtte hij werkzaamheden voor de scouting. Hij is nog altijd actief op de Toekomst, onder andere bij parkeerbeheer.

Wil Deegen is vijftig jaar lid van Ajax en ontving eveneens een gouden speld. Wil Deegen is vijftig jaar lid van Ajax en ontving eveneens een gouden speld.

Ook Jan de Boer jr. is al zestig jaar lid. Hij werd in juli 1948 lid en was net als zijn vader doelverdediger. In zijn jeugd keepte hij in een sterk juniorenteam met onder andere Ger van Mourik en Wim Anderiesen jr.. Jan de Boer was van 1973 tot en met 1977 lid van de ledenraad.

Dick Keyzer is nog tien jaar langer lid van Ajax. De goalgetter van weleer voetbalde in de adspiranten 1 en junioren 3. Met Ajax 5 vierde hij kampioenschappen in de seizoenen 1945-1946 en 1949-1950. Tevens was Keyzer lid van de ledenraad van 1980 tot 1985 en lid van de financiële commissie tussen 1981 en 1987.

Wim Prins spande zaterdagochtend de kroon. Hij is al 75 jaar Ajacied. Al op 15 september 1933 werd de destijds dertienjarige Wim Prins aangenomen als lid van Ajax. In 1939 werd de heer Prins kampioen met Ajax 6 van de reserve eerste klasse AVB. Behalve een voetballer, was Prins ook een fanatiek honkballer en met het eerste team behaalde hij kampioenschappen in 1948 en 1952. Prins was een begenadigd honkballer, want hij was ook vier keer international. Uit handen van voorzitter Uri Coronel kreeg hij een prachtige zilveren schaal als dank voor 75 jaar lidmaatschap van Ajax.

Jan de Boer jr krijgt een fraaie speld uitgereikt door de voorzitter Coronel. Jan de Boer jr krijgt een fraaie speld uitgereikt door de voorzitter Coronel.
Dick Keyzer is al zeventig jaar lid van Ajax en kreeg uit handen van Uri Coronel een zilveren sschaal met inscriptie. Dick Keyzer is al zeventig jaar lid van Ajax en kreeg uit handen van Uri Coronel een zilveren sschaal met inscriptie.
Wim Prins glundert bij het zien van zijn mooie zilveren schaal met inscriptie. Al 75 jaar is Prins Ajacied in hart en nieren. Wim Prins glundert bij het zien van zijn mooie zilveren schaal met inscriptie. Al 75 jaar is Prins Ajacied in hart en nieren.