Menu

Trouwe fans steken Ajax hart onder de riem

Ze moeten kapot gezeten hebben woensdagavond om kwart voor elf toen Tomasson het oordeel over Ajax velde. Maar de trots was niet gekrenkt, want donderdagmiddag stonden tientallen supporters op de fly-over om hun helden te onthalen.

Met fakkels en luid applaus ontvingen de die-hards hun helden. Het jonge team dat furore maakte in Europa en ook AC Milan aan de imposante zegekar leek te binden. Maar dat recht niet altijd geldt, bleek in het San Siro des te meer. Want het waren niet de frisse, jonge en dappere Amsterdamse strijders die naar de halve finale gingen, maar de Milanezen.

De verering was er donderdagmiddag niet minder om. Na een vertraging met de vlucht en een filerit richting Amsterdam, kwamen de helden tegen half vijf aan bij de Arena. Daar wachtten de trouwe fans en onthaalde het personeel de spelers met een warm applaus.

,,Hebben jullie de laatste drie minuten niet gezien?", kon Witschge al weer grappen. Met een glimlach van waardering stapten de spelers de kleedkamergang in. Om zich daar klaar te maken voor een training in het stadion.

Daar hadden de fans zich wederom verzameld. De training, die zonder Jelle van Damme, Steven Pienaar en Maxwell werd afgewerkt, werd geleid door looptrainer Laszlo Jambor. Elke keer als de groep langs de supporters kwam in het stadion, kregen de Ajacieden weer een warm applaus.

De fans hadden trouwens nog een puntje van kritiek. Hun helden trainden in het midden van het stadion en niet aan 'hun' kant en dat had van hun wel anders gemogen. Dat lieten ze zich dan ook duidelijk ontvallen.

Maar na afloop van de training liepen de Ajacieden wederom met de handen omhoog naar hun fans. Om ze te bedanken voor hun steun. Om ze te bedanken dat ze na een urenlange busrit er weer stonden voor hun ploeg.