Menu

Tsjechen doen prima zaken in Noorwegen

Het Tsjechië van Tomás Galásek en Zdenek Grygera heeft de eerste play-offwedstrijd voor een WK-ticket met 1-0 gewonnen. In en tegen Noorwegen tekende Vladimir Smicer voor de winnende treffer. De returnwedstrijd volgt woensdag in Tsjechië.

Naast de vriendschappelijke interland van Oranje tegen Italië, gaven meerdere Ajacieden acte de presence in oefenduels op de internationale velden. Zo won Ivoorkust met 2-1 van Roemenië. Doelman Bogdan Lobont kreeg onder meer een goal van Arouna Koné –de eerste van Ivoorkust- om de oren. Zuur genoeg voor de Roemenen werd de winnende treffer gescoord in blessuretijd.
Het vriendschappelijke onderonsje tussen Zuid-Korea en Zweden eindigde in 2-2. Invaller en Ajax-spits Markus Rosenberg tekende hoogstpersoonlijk voor de 2-2.
Net als Jong Oranje probeert ook Jong België zich middels play-offs te kwalificeren voor het EK in 2006. De Zuiderburen zijn de play-offs uitstekend gestart met een 2-3 zege op Jong Oekraïne. Vandenbergh scoorde alle treffers voor de Belgische formatie van Ajacied Thomas Vermaelen. Jong Oranje komt zondag in actie tegen Jong Slovenië. De returnwedstrijden volgen op dinsdag en woensdag.