Menu

Tsjechen hebben geen vertrouwen in nationale ploeg

Tsjechische voetbalkenners zijn pessimistisch over de kansen van de nationale ploeg op het Europees kampioenschap dat op 12 juni begint in Portugal. Te veel belangrijke internationals missen volgens hen de benodigde vorm voor een goed resultaat. De selectie zou te smal zijn om goed op een groot toernooi te presteren.

,Ik hoop er natuurlijk nog het beste van'', aldus Chovanec. ,,Maar ik heb het idee dat het EK niet op een goed moment komt. Te veel spelers zijn niet in vorm of geblesseerd. Dat zie je aan de resultaten. Vorig jaar wonnen we nog van Frankrijk en Italië. Nu komen we zelfs tegen Japan en Ierland niet tot een goed resultaat.
Daarbij is de selectie te smal. Zo is Grygera de enige rechtsback. Je moet er ook niet aan denken dat Nedved of Galásek geblesseerd raakt. Nee, het wordt heel moeilijk'', aldus de voormalig bondscoach.

Oud-voetballer Panenka is al even pessimistisch. ,,Ik verwacht weinig van onze ploeg. Het lijkt wel of een groot toernooi verlammend op onze spelers werkt. We spelen bijna twee jaar goed en als het er dan echt om gaat, wordt het weer niets. Voor mij is Nederland in de voorronde de grote favoriet. Tsjechië moet proberen Duitsland voor te blijven. Dat wordt moeilijk.''

Record-international Nehoda verwacht al even weinig van de nationale ploeg. ,,Baros is bijna het hele seizoen geblesseerd geweest. Koller en Rosicky presteren slecht bij Borussia Dortmund en Nedved heeft ook niet zijn beste seizoen achter de rug. Die jongens zijn volgende maand echt niet in één keer in topvorm. Als manager van Nedved spreek ik hem veel. Hij zal het nooit toegeven, maar ik ken hem natuurlijk heel goed. Geloof me, hij heeft er ook een hard hoofd in.''

Bron: ANP