Menu

Tsjechië houdt ongeslagen reeks in stand

Voor de 20ste keer bleef het Tsjechië van Ajacieden Tomás Galásek en Zdenek Grygera ongeslagen. Tegen Italië werd het 2-2. Nicolae Mitea won met Roemenië eenvoudig van Georgië tijdens een vriendschappelijk toernooi. België, met Wesley Sonck, Tom Soetaers en Jelle van Damme, legde het af tegen Frankrijk: 0-2.

Het Roemenië van Ajacied Nicolae Mitea en voormalig Ajacied Christian Chivu won eenvoudig met 3-0 van Georgië. De Roemenen spelen een toernooitje op Cyprus. Mitea speelde de eerste helft en werd na rust gewisseld.


Louis Saha heeft woensdag zijn debuut in het Franse team opgefleurd met een doelpunt. De nieuwe aanvaller van Manchester United bracht in Brussel in de oefenwedstrijd tegen België (0-2) het tweede doelpunt op zijn naam. De eerste treffer
kwam op naam van Govou. Voor Europees kampioen Frankrijk, zonder onder anderen de spitsen Henry en Trezeguet, was het de veertiende zege op rij. Bij België kwamen onder anderen De Vlieger (Willem II), Van Damme, Sonck, Soetaers (allen Ajax) en Buffel (Feyenoord) in actie.

Zweden, zonder Zlatan Ibrahimovic, liep in Tirana tegen een blamerende nederlaag aan: 2-1. Selakovic (SC Heerenveen) opende nog wel de score, maar in de slotfase hielpen Skela en Aliaj het bescheiden Albanië aan een sensationele zege. Skela miste namens de thuisploeg in de laatste minuut zelfs nog een strafschop. Bij Zweden waren Edman (SC Heerenveen) en Elmander (NAC) eveneens van de partij in het basisteam.

Tsjechië, met Tomás Galásek en Zdenek Grygera in de basisopstelling, speelde met 2-2 gelijk tegen Italië. Di Natale maakte in Palermo vlak voor tijd 2-1, waardoor de ongeslagen reeks van Tsjechië op 19 zou uitkomen. Tomas Rosicky breidde met een prachtige treffer de serie toch nog uit naar 20.


Brussel: België - Frankrijk 0-2 (0-1). 45. Govou 0-1, 76. Saha 0-2.

Palermo: Italië - Tsjechië 2-2 (1-1). 14. Vieri 1-0, 42. Stajner 1-1, 86. Di Natale 2-1, 89. Rosicky 2-2. Scheidsrechter: Braamhaar (Ned).
Tsjechië: Blazek (46. Kinsky); Grygera (46. Jiranek), Bolf (88. Vorisek), Rozehnal (46. Drobny) en Jankulovski; Poborsky (46. Tyce), Galásek (56. Höbschman), Nedved (80. Jarosik) en Rosicky; Koller (46. Lokvenc) en Stajner (46. Heinz).

Bron: ANP