Menu

Tsjechië naar winst op Estland

Tsjechië heeft de generale repetitie voor het Europees kampioenschap goed doorstaan. De ploeg van Tomás Galásek en Zdenek Grygera won met 2-0 van Estland en is daarmee de enige ploeg van groep D die de laatste oefenwedstrijd voor het EK winnend afsloot.

Zowel Grygera als Galásek speelde een helft. Bondscoach Karel Brückner liet alleen Tomas Rosický de hele wedstrijd spelen. De doelpunten vielen in de zevende en 22ste minuut. Beide kwamen op naam van Milan Baroš, die al na 36 minuten het veld verliet. Tsjechië was het enige land van groep D dat tot winst kwam.

Want een dag na de deceptie van het Nederland elftal, dat met 0-1 verloor van Ierland, ging ook Duitsland genadeloos onderuit. De eerste tegenstander van Oranje op het EK verloor in eigen land met 0-2 van Hongarije.

Letland, derde tegenstander van Oranje bij het Europees kampioenschap in Portugal, heeft de oefencampagne afgesloten met een gelijkspel. In Riga bleef de ploeg van bondscoach Starkovs zondag tegen Azerbeidzjan steken op 2-2.

Acht minuten voor tijd voorkwam Zemlinskis een nederlaag voor de thuisploeg. Hij scoorde uit een strafschop. Het eerste doelpunt van Letland (1-0) kwam op naam van Verpakovskis. In de ploeg van Starkovs ontbraken doelman Kolinko en verdediger Isakovs. Beiden waren niet fit. Het EK is voor het duo niet in gevaar.