Menu

Tsjechië wint afgetekend van Oostenrijk

Tsjechië, Oranjes voornaamste concurrent op weg naar Portugal 2004, heeft woensdagavond simpel gewonnen van Oostenrijk. In Praag werd het 4-0. De Oost-Europeanen hebben naast evenveel punten nu een iets beter doelsaldo dan Nederland.

Met Tomás Galásek in het basiselftal begon Tsjechië, dat zich de morele winnaar voelde van de recente 1-1 tegen Nederland, overtuigend. Halverwege was het al 2-0. Oostenrijk, dat eerder in Wenen al van Oranje (3-0) verloor, was daarmee al min of meer kansloos.

Al na negentien minuten opende Nedved de score. De ploeggenoot van Davids bij Juventus deed dat met een fraai 'stiftje' op aangeven van Poborsky. Na ruim een half uur maakte Koller er 2-0 van. De spits van Dortmund, zaterdag ook al scorend in de Kuip, profiteerde van klungelwerk in de Oostenrijkse defensie.

Uit een strafschop liep Tsjechië vervolgens na de hervatting verder uit. Van de stip passeerde Jankulovski met zijn linkerbeen doelman Mandl. Het buitenkansje was toegekend nadat Baros, ten koste van Rosicky nu wel basisspeler, in het strafschopgebied was neergehaald door Kovacevic. De Oostenrijkse invaller, net drie
minuten binnen, kon met de rode kaart meteen weer vertrekken.

Met zijn tweede van de dag maakte Koller er na ruim een uur 4-0 van. De lange spits kopte hard raak, na een voorzet van Jankulovski. De Oostenrijkers stelden hier vrijwel niets tegenover.

Groep 3
Tsjechië - Oostenrijk 4-0 (2-0). 18. Nedved 1-0, 32. Koller 2-0, 56. Jankulovski 3-0 (strafschop), 62. Koller 4-0. Scheidsrechter: Lopez Nieto (Spa). Rode kaart: Kovacevic (Oos). Gele kaart: Jankulovski (Tsj), Hieblinger (Oos).

Tsjechië: Cech; Grygera, Ujfalusi, Bolf en Jankulovski; Poborski, Galasek, Nedved (74. Vachousek) en Smicer (63. Rosicky); Baros en Koller (79. Lokvenc).

Oostenrijk: Mndl; Scharner, Hieblinger, Stranzl en Pogatetz; Schopp, Herzog (53. Kovacevic), Fl?gel en Aufhauser; Haas (63. Dospel) en Weissenberger.